Whatsapp İhbar Hattı0537 893 2727

Gaziantep 2.Kitap Fuarı İlgi Görmüyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve TÜYAP A.Ş tarafından birlikte düzenlenen Gaziantep 2. Kitap fuarı 4. Gününde yayın evleri, yazarları ve kitapseverleri ağırlamaya devam ediyor.

Gaziantep 2.Kitap Fuarı İlgi Görmüyor
12 Mayıs 2017 MyGaziantep

Gaziantep büyükşehir belediyesi ve TÜYAP A.Ş ile birlikte düzenlenen Gaziantep 2. Kitap fuarı 4. Gününde yayın evleri, yazarları ve kitapseverleri ağırlamaya devam ediyor.

Kitap fuarın da birçok yerli ve yabancı yazarların söyleşisi ve imza günleri devam ediyor.

Gaziantep valiliği, Gaziantep Büyük Şehir Belediyesi ve Gaziantep İl Millî Eğitim müdürlüğünün çabaları ile Gaziantep’in merkez ve çevre ilçelerden  öğrencileri otobüslerle ile getirerek kitap fuarı ile buluşturuyor.

Geçtiğimiz Salı günü açılan kitap fuarına katılan yayınevleri ve yazarları kitap fuarına olan ilgiden pek memnun değil. Yayın evleri geçen yıla oranla kitap fuarına gelen ziyaretçi sayısının düşük olduğunu belirtti.

Aynı zamanda kitap fuarının pek fazla tanıtımının yapılmadığından yakına yayın evlerinden serecam yayınevi genel yayın yönetmeni ve yazar Gülşen Gazel yüze yakın eserlerin olduğunu belirten gazel birçok yazarı okuyucularla buluşturduğunu belirterek şunları ifade etti’’ 4 gün oldu kitap fuarı açılalı  ve birçok şehir dışından yazarlarımızı Gaziantep’e getirdik ve getirmeye devam ediyoruz.’’

Gazel Türkiye’deki kitap fuarlarını takip ettiklerini ve neredeyse hepsine katıldıklarını bildirerek fuarı değerlendirdi’’Gaziantep’in böyle bir kitap fuarı takdire şayan. Gaziantep’te bir fuar olmaması beni üzüyordu beş yıldır yayıncılık yapıyoruz beş yıldır Gaziantep’teyiz ama bizim fuarımız yoktu ve biz bunun sıkıntısını çok yaşıyorduk bu durumu valiliğe, belediyelere bildirdik bu fuar girişimi gerçekten çok güzel. Bu fuar büyük bir kitap fuarı değil kesinlikle bunu belirtelim TÜYAP’ın organizasyonunda yapılması artı bir değer bence, biz bu fuarı bir Adana fuarı, Bursa fuarı, Ankara fuarı ile kıyaslayamayız. Böyle bir fuar yapılmaması hiç yapılmamasından iyidir yine de.’’

Yoğunluğun olmamasının sebeplerini sıralayan Gazel şunları ifade etti’’ kitap fuarının yoğunluğunun olmamasının  sebeplerinden en önemlisi tarih, tarih seçimi çok etkili çünkü bu tarihler sınav haftası ve birçok öğrenci sınava hazırlanıyor. Çok iyi duyuru ve tanıtım yapılmamış ben bunu gördüm buraya gelenler soruyoruz nerden öğrendiniz bu fuarı diye onlarda bir arkadaşım geliyordu onla takıldım geldim geldim veya tesadüf üzeri buradan geçerken gördüm diyenler var. Okullardaki öğrencilere de duyuru yapılmamış öğrenciler hiç bir şey bilmeden toplanıp getiriliyor ve çocuklar pek birey anlamıyor.

Bahar şenliklerinin olması ve diğer sosyal etkinliklerinde olması kitap fuarını olumsuz yönden etkiliyor. Çocuklar sene boyu yoruluyorlar bu yüzden öğrenceler kitap fuarına gelmek yerine eğlenmeyi tercih ediyorlar. Geçen yılla oranla kıyasladığımızda kitap fuarını geçen yıl daha çoktu ziyaretçi sayısı, busene ise ziyaretçi sayısı  düşük umut ediyorum ki hafta sonu ziyaretçi sayımız artar.’’ İfadelerini kullandı.

Yazar İbrahim Halil AYCAN da kitap fuarını değerlendirerek şunları söyledi’’ kitap fuarına ilgi pek yok önceki kitap fuarlarına göre kıyasladığımız zaman öncekilerde daha bi yoğundu daha kalabalıktı. En azından yazarların isimleri anons ediliyordu. Katılım daha canlıydı tarih ve yer olarak da can alıcı yerlerdi bursı biraz sönük kalmış.

Bu sene pek fazla ünlü yazar göremedik, gelen yazarlarında tanıtımı yapılmıyor önceki katıldığım fuarlarda billboardlar da yazarların isimleri billboardlara hangi gün geleceğini yazıyordu burada bunu göremedik. Tarih olarak da keşke şubat ayı gibi yapılsaydı daha fazla ilgi olacaktı.

Alfa yayın gurubu temsilcisi ve Gaziantep deki zuka kitap evinin de temsilcisi Zeki Şefli ise şunları kaydetti;’’ kitap fuarına ilgi fena değil bunun sebebi belediyenin ve milli eğitim müdürlüğünün katkısı büyük buraya öğrencileri taşıyarak ilginin artmasını sağlıyor.

Cumartesi ve Pazar günüleri ilginin aratmasını bekliyoruz. Biraz yer ve tarih seçiminde pek olmamış üniversitenin içi olması sebebi ile vatandaşlar sadece üniversiteye has zannedip gelmiyorlar.

Tarih olaraktan keşke mayıstan önce yapılsaydı birde bu tarihte birçok kültürel etkinlik yapılıyor. Bahar şenlikleri bizi etkiliyor insanlar kitap fuarına gelmek yerine şenlik alanına gitmeyi tercih ediyor.’’  İfadelerini kullandı.

 

Yorumlar (0)

Yorum Yaz