Whatsapp İhbar Hattı0537 893 2727

E-MÖP Projesine Üniversite Öğrencilerinden Destek

Türkiye’ye örnek teşkil edecek yeni bir projenin uygulamasını geçtiğimiz aylarda başlatan Şehitkamil Belediyesi, projenin daha çok kişiye ulaşmasını sağlamak amacıyla üniversite öğrencileriyle işbirliği yaptı.

E-MÖP Projesine Üniversite Öğrencilerinden Destek
18 Mayıs 2018 MyGaziantep

Türkiye’ye örnek teşkil edecek yeni bir projenin uygulamasını geçtiğimiz aylarda başlatan Şehitkamil Belediyesi, projenin daha çok kişiye ulaşmasını sağlamak amacıyla üniversite öğrencileriyle işbirliği yaptı. Üniversite öğrencileri, vatandaşa ve esnafa E-MÖP Projesi hakkında bilgi verdiler.

Gelecek nesillere daha yeşil ve yaşanabilir bir çevre bırakma hedefiyle çalışan Şehitkamil Belediyesi, geri dönüşüm konusunda geçtiğimiz aylarda Gaziantep’te bir ilke daha imza attı. Daha önce hayata geçirdiği MÖP Projesi ile çok önemli başarılar elde eden Şehitkamil Belediyesi, kapsamını genişlettiği MÖP Projesine bağlı olarak E-MÖP projesi uygulamasını başlatmıştı. Aydınlar Mahallesinde 7 bin metrekare alan üzerine kurulan 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’nde evlerde, ticari ve kurumsal işyerlerinde oluşan atık elektrikli ve elektronik eşyalar ile koltuk, kanepe gibi hacimli atıklar toplanarak geri dönüşüme kazandırılıyor. Tesiste toplanan atıklar, gruplarına göre ayrı konteynırlarda biriktiriliyor ve belli zamanlarda lisanslı geri kazanım tesislerine gönderiliyor.

 

Bilgilendirme Vatandaşı Da Esnafı Da Memnun Etti

Gaziantep Üniversitesi’nde farklı bölümlerde okuyan üniversite öğrencileri, gönüllü olarak yaptıkları bilgilendirmeler ve dağıttıkları broşürler ile E-MÖP Projesi’nin daha çok kişiye ulaşması için destek oldular. Eskimiş, bozulmuş ve kullanılamayan; büyük ev aletleri, küçük ev aletleri, bilgisayar parçaları, aydınlatmalar, ısıtıcılar, iş aletleri, elektronik oyuncaklar, atık piller, akümülatörlerin geri dönüşüme kazandırılmasını kapsayan E-MÖP Projesi’nin önemini vatandaşa ve esnafa anlatan üniversite öğrencileri, projenin içerisinde oldukları için mutlu olduklarını ifade ettiler. Doğayı, gelecek nesilleri ve ülke ekonomisini yakından ilgilendiren E-MÖP Projesine ilişkin üniversite öğrencileri tarafından yapılan bilgilendirme hem vatandaşı hem de esnafı memnun etti. Üniversite öğrencileri; eskimiş, bozulmuş, kullanılmayan elektronik ve hacimli atıkların geri dönüşüme kazandırılması için 241 44 55 Alo Atık Hattının aranması gerektiği bilgisini paylaştılar.

 

Yorumlar (0)

Yorum Yaz