>
Siirt'in Şirvan ilçesinde bakır madeni sahasında meydana gelen heyelanda göçük altında kalan 4 işçi yaşamını yitirdi. Madende mahsur kalan işçilerin kurtarılması için ambulanslar ve arama kurtarma ekipleri sevk edildi.
Siirt'in Şirvan ilçesinde bakır madeni sahasında meydana gelen heyelanda göçük altında kalan 4 işçi yaşamını yitirdi. Madende mahsur kalan işçilerin kurtarılması için ambulanslar ve arama kurtarma ekipleri sevk edildi.
Şirvan ilçesine bağlı Maden köyünde bulunan ve özel bir firma tarafından işletilen bakır madeni sahasında heyelan meydana geldi. 3 vardiya halinde 15'er kişilik ekipler halinde çalışmaların sürdürüldüğü ocakta yamaçtan kopan binlerce ton toprak ve kaya parçası maden sahasına aktı.
Olay sırasında 8 kamyon ve 3 iş makinesiyle çok sayıda işçi göçük altında kaldı. Göçük haberinin yetkililere bildirilmesi üzerine Siirt merkez ve Şirvan ilçesinden çok sayıda ambulans ve arama kurtarma ekipi bölgeye gönderildi.
4 İŞÇİNİN CESEDİNE ULAŞILDI
Bölgeden gelen ilk bilgilere göre kurtarma çalışmaları sırasında 4 işçinin cesedine ulaşıldı. 10'dan fazla işçinin göçük altında kaldığı belirtilen maden bölgesinde heyelanın zaman zaman devam etmesi nedeniyle kurtarma çalışmalarının güçlükle yapıldığı belirtildi.
HDP SİİRT MİLLETVEKİLİ KONCA: 14 KİŞİ GÖÇÜK ALTINDA HDP Siirt Milletvekili Besime Konca, Twitter hesabından "Şirvan'da maden ocağında göçük meydana geldi. 14 kişinin göçük altında kaldığı bilgisine ulaştık. Biri yaralı kurtarıldı" açıklamasında bulundu.
Tüm Yorumlar