Whatsapp İhbar Hattı0537 893 2727

KURBANTEP ile kurban bereketi yıl boyu sürecek

Gaziantep Valiliği, #KURBANTEP projesi ile vekâlet yoluyla kesilecek kurbanları kavurmaya dönüştürerek ve Kızılay Aşevinde yemek yaparak Gaziantep’te ihtiyaç sahibi vatandaşlara yıl boyunca ulaştıracak..

KURBANTEP ile kurban bereketi yıl boyu sürecek
7 Temmuz 2020 MyGaziantep

Valilik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Büyükşehir Belediyesi, Kızılay Gaziantep Şubesi, ilçe belediyeleri ve Sivil Toplum Kuruluşları işbirliğinde, hayata geçirilen proje ile Covid-19 Pandemi sürecine de katkı sunulması hedefleniyor.

Şahinbey Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen protokol imza töreninde konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül,  KURBANTEP Projesinin geçen sene olduğu gibi bu sene de yürütüleceğini kaydetti.

Kızılay’ın tecrübesi ve lojistik imkânlarından faydalanarak 2020 yılı içerisinde Kızılay’ın vekâleten kurban kesim şartlarından Gaziantep Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak yararlanılacağını aktaran Gül, “Bunu yaparken hem İslami usullerde kurbanın kesilmesi hem sağlıklı bir şekilde etlerin muhafaza edilmesi hem de bu etlerin kavurma yapılarak konserve haline getirilmesi imkânlarından yararlanmış olacağız. Diğer taraftan Gaziantepli hayırseverler, ilgili vakıf hesabına bağış yaptıklarında yıl boyunca Gaziantep’teki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına kayıtlı ihtiyaç sahiplerine belediyeler, STK’lar, muhtarlarımız aracılığı ile ulaştırılacak” dedi.

Kampanyanın bu sene daha da önem arz ettiğinin altını çizen Gül, “Geçen sene de ihtiyaç sahibimiz vardı ama bu sene özellikle pandemiden dolayı vekâlet yoluyla ya da küçükbaş kurban kesilerek artan hisselerin yine vekâlet yoluyla kesilmesini arzuluyoruz. Kampanya,  Gaziantep’in kampanyası. İnşallah Gaziantep birlikte iş yapma kültürünü bu projede olduğu gibi diğer projelerde de sürdürür” ifadelerini kullanarak kampanyaya maddi- manevi destek veren herkese teşekkür etti.

Konuşma sonrasında Vali Gül’ün onayı ile Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin,  ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, Kızılay ve STK temsilcileri arasında protokolün imzaları atıldı.

Kalbe Dokun Gönül Kazan sloganı ile Gaziantep Valiliğince yürütülecek kampanyada 2020 yılı 1 hisse kurban vekâlet bedeli 1050 TL olup bu bedel, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı hesabına yatırılacak.

Bağışlar Gaziantep SYDV’nin Ziraat Bankası Gaziantep-Değirmiçem Şubesine yatırılacak, yapılan bağışın kimin adına olduğu ve türüyle ilgili bilgi whatsapp hattına bildirilerek vekâlet verilebilecektir.

Yorumlar (0)

Yorum Yaz