Whatsapp İhbar Hattı0537 893 2727

“Hedefimiz bir numaralı test-belgelendirme merkezi olmak”

Gaziantep Ticaret Odası bünyesinde faaliyetlerini sürdüren GTO Destek Eğitim Danışmanlık ve Personel Belgelendirme Test ve Sertifika Merkezi (GTO Destek MYM) komite üyeleriyle Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyeleri bir araya gelerek çalışmaları d

“Hedefimiz bir numaralı test-belgelendirme merkezi olmak”
10 Mayıs 2017 MyGaziantep

Gaziantep Ticaret Odası bünyesinde faaliyetlerini sürdüren GTO Destek Eğitim Danışmanlık ve Personel Belgelendirme Test ve Sertifika Merkezi (GTO Destek MYM)  komite üyeleriyle Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyeleri bir araya gelerek çalışmaları değerlendirdi.

Gaziantep Ticaret Odası’nda gerçekleşen tanışma ve çalışmaların değerlendirildiği toplantıya, GTO Başkan Yardımcıları Fatih Güllüoğlu, Sadık Koçak, Yönetim Kurulu üyeleri, M. Sami Akay, Murat Karakaş, Kamil Tosun,  M. Bülent Evyapan’ın yanı sıra Mesleki Yeterlilik Merkezi komite, sınav yapıcıları ve danışmanlar katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fatih Güllüoğlu, Oda olarak belgelendirme faaliyetlerinde Gaziantep, Bölge ve sonrasında ise ülke genelinde en iyi hizmeti sunmayı hedeflediklerini söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığın çıkarmış olduğu tebliğler çerçevesinde inşaat sektörü başta olmak üzere çeşitli alanlarda çalışan işçilere yönelik “Mesleki Yeterlilik Belgesi” belgelendirme sınavlarını gerçekleştirmeye devam ettiklerini söyleyen GTO Başkan Yardımcısı Güllüoğlu “ 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren işverenlerin, tehlikeli alanları içeren sektörler başta olmak üzere da birçok sektörde çalışanları belgelendirme zorunlu hale getirilmiştir. İlimiz ve Bölgemizde inşaat sektörünün günden güne gelişmesi ve bu firmalarda çalışanların Mesleki Yeterlilik Belgelerini almalarının önemine istinaden GTO DESTEK MYM olarak  çalışmalarımızı inşaat sektörü üzerine yoğunlaştırdık. Akredite olmak üzere çalışmalarını başlattığımız Mesleki Yeterlilik Merkezi olarak ;

Ahşap Kalıpçı, Alçı Levha Uygulayıcısı,  Alçı Sıva Uygulayıcısı,  Betonarme Demircisi,   Betoncu Duvarcı, Isı Yalıtımcısı, İskele Kurulum Elemanı, Panel Kalıpçı, Seramik Karo Kaplamacısı, Tünel Kalıpçısı, İnşaat Boyacısı, Sıvacı ve inşaat işçisi alanlarında test ve belge veren bir Kuruluşu olma yolunda çalışmalarımızı devam ettirmekteyiz ” dedi.

GÜLLÜOĞLU “AKREDİTASYON SÜRECİMİZ OLAĞAN ÜSTÜ TEMPO İLE SÜRÜYOR”

GTO Destek MYM olarak  bölgesinde önemli bir belgelendirme merkezi olmayı hedeflediklerini vurgulayan  GTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Güllüoğlu,  “ Odamız bünyesinde kurduğumuz Merkez vasıtasıyla  inşaat sektöründe çalışanların Meslek Yeterlilik konusunda belge almaları amaçlanmış olup, ilerleyen dönemlerde başka sektörlerde de benzeri sertifikalandırma çalışmaları yapılacaktır.  Belgelendirme faaliyetlerinde öncelikle kentimize sonra da bölgemize hizmet sunmayı amaçlıyoruz.” şeklinde konuştu.

GTO Başkan yardımcısı Güllüoğlu, inşaat sektöründe 14 alanda sınavların yapılabilmesi amacıyla 25 Aralık Küçük Sanayi Sitesinde sınav merkezi oluşturulduğunu sözlerine ekledi.

Öte yandan çalışmaların değerlendirildiği toplantıda önümüzdeki süreçte program, tarafsızlık, şikayet/itiraz komiteleri ile sınav yapıcıları sertifikalarını aldılar.

Yorumlar (0)

Yorum Yaz