>
Birçok şehirde ve ilçelerde Gaziantep günleri düzenleniyor ve Gaziantep’in yemeklerini, kültürünü ve tarihini tanıtmak için birçok esnaf ve zanaatkârlar bu günlere ve fuarlara katılıyor.
Birçok şehirde ve ilçelerde Gaziantep günleri düzenleniyor ve Gaziantep’in yemeklerini, kültürünü ve tarihini tanıtmak için birçok esnaf ve zanaatkârlar bu günlere ve fuarlara katılıyor.
Gaziantep’in ve diğer şehirlerin tanıtımında önemlidir rol oynayan fuarlar vatandaşların tanımadıkları kültürleri ve eşsiz lezzetleri tatmasına olanak sağlıyor.
Gaziantep’in kültürünü tarihini ve lezzetlerini tanıtan katmer ustası Onur özsert katıldığı fuarlar hakkında fikirlerini dile getirerek fuarlarda vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini söyledi. ’’ Fuarlarda tanıştığımız insanlardan Gaziantep’e gezmeye gelenler şöyle diyorlar ‘biz Gaziantep’e korka korka geldik ve geldik gördük ki korkulacak bir şey yokmuş Gaziantep’in de İstanbul’dan, İzmir’den hiçbir farkı yokmuş sizler az bile anlatmışsınız.’ diyorlar.’’
Özsert 5 yıldan beri bu fuarlara katıldığını belirterek şunları ifade etti’’ biz ortamla 5 yıldan beri fuarlara Gaziantep günleri ve Gaziantep şenliklerine katılıyoruz. Açtığımız stantlara ilgi şuandık iyi ama büyükşehirlerde olduğu zaman ilgi büyük ve insanlar katmeri biliyor Gaziantep’in yemeklerini biliyor, küçük şehirlerde ve ilçelerde olduğu zaman ilgi az oluyor ve ürünleri pahalı buluyorlar.
Bunu sebebi ise o yöredeki insanların katmeri bilmemesi, Gaziantep yemeklerini bilmemesi ve oradaki esnafın baklavayı ucuza vermesi ucuza verilen baklava ve katmerde inanın baklava ile alakası yok. Şuanda yenilebilecek baklavanın kilosu 45-50tl arası. Ama bunu vatandaşlarımızın çoğu anlamıyor. Bundan dolayı fırsatçılara gün doğuyor ve birçok şehirde karşılaşıyoruz Antep baklavası diye satılan şeylerin baklava ile alakası yok. Ama bunlara rağmen stantlarımız iyi insanlara Gaziantep’in güzelliklerini tanıtmayı seviyorum ve ‘Gaziantep’e gelme zamanı’ adlı proje yede elimizden geldiği kadarıyla yardımcı olmaya çalışıyoruz.
Yeri geliyor haftalarca aylarca ev uğramıyoruz çocuklarımızın yüzünü görmüyoruz ama değiyor bizim maksadımız para kazanmak değil asıl maksadımız insanlara Gaziantep’i tanıtmak ve Gaziantep’in güvenilir bir yer olduğunu anlatmak terör bölgesi olmadığını anlatmak. ’’
Yurtdışı fuarlarda katılacağını belirten özsert ’’ Gaziantep büyükşehir belediye başkanımız Fatma şahin’in öncülüğünde almanyda düzenlenecek 15 günlük Gaziantep günleri diye bir fuar olacak inşallah bizde bu fuarlara gitmek için çalışıyoruz Avrupa yada Gaziantep’i tanıtacağız inşallah .’’
Tüm Yorumlar