Whatsapp İhbar Hattı0537 893 2727

BluTV'den ,Ücretsiz Hafta Sonu Kampanyası

BluTV, kısa bir süre önce sokağa çıkma yasağında hayata geçirdiği ücretsiz hafta sonu kampanyası ile ilgili verileri açıkladı.

BluTV'den ,Ücretsiz Hafta Sonu Kampanyası
10 Aralık 2020 MyGaziantep

Kampanya süresince yoğunluğa bağlı olarak çöken ve en çok indirilen uygulama haline gelen platform, hafta sonu boyunca toplamda 1 milyon 729 bin 90 saatlik rekor bir izlenme süresine ulaştığını ifade etti.  

‘JustWatch’ verilerine göre; Türkiye’de en çok izlenen dijital yayın platformu olan ve Amazon Prime Video, Netflix ve diğer rakiplerine karşı yüzde 43’lük bir pazar payıyla ilk sıraya oturan BluTV, kısa bir süre önce karantina uygulamalarına özel bir kampanya gerçekleştirmiş ve belli bir süreliğine tüm içeriklerini ücretsiz olarak herkese açmıştı. Dijital yayın platformunun internet sitesi, ‘Kapımız Herkese Açık’ kampanyası sürecinde yoğunluğa bağlı olarak çökmüştü. Bununla birlikte ‘BluTV’, AppStore’da en çok indirilen ücretsiz uygulama haline gelmişti.  

Yaşanan gelişmeler sonrası BluTV, hayata geçirdiği ücretsiz hafta sonu kampanyası ile ilgili verileri açıkladı. Şirket, hafta sonu boyunca toplamda 1 milyon 729 bin 90 saatlik rekor bir izlenme süresine ulaştığına işaret etti. Bunun yanında; üye kazanımında bir önceki haftaya göre yüzde 335’lik bir artış yaşayan platform, en çok izlenen yerli ve yabancı içerikleri de açıkladı. Buna göre; en çok izlenen yerli içerikler sırasıyla ‘Saygı’, ‘Alef’, ‘Yarım Kalan Aşklar’, ‘Sıfırbir’ ve ‘Aynen Aynen’ oldu. İzleyiciler ayrıca, ücretsiz hafta sonu kampanyası boyunca; sırasıyla en çok ‘Game of Thrones’, ‘The Handmaid’s Tale’, ‘Normal People’, ‘Euphoria’ ve ‘Chernobyl’ isimli yabancı içerikleri izledi.  

Ücretsiz hafta sonu kampanyası boyunca, izleyiciler en çok web sitesinden BluTV izledi

Diğer yandan; ücretsiz hafta sonu kampanyası boyunca izleyicilerin yüzde 43.8’i web sitesinden, yüzde 32.2’si mobil uygulamadan, yüzde 24’ü ise akıllı televizyonlarından BluTV izledi. Toplam izleme süresindeki içerik dağılımlarına bakıldığında da toplamda 1 milyon 509 bin 291 saat dizi, 156 bin 464 saat dizi ve 63 bin 335 saat diğer içeriklerin izlendiği görüldü.  

Yorumlar (0)

Yorum Yaz