Whatsapp İhbar Hattı0537 893 2727

Bayram Şekeri Tezgahlardaki Yerlerini Aldı

Çocukların gözdesi, ramazan bayramını müjdecisi bayram şekerleri tezgahlardaki yerini aldı.

Bayram Şekeri Tezgahlardaki Yerlerini Aldı
12 Haziran 2017 Muhammed Topaktaş

Çocukların gözdesi, ramazan bayramını müjdecisi bayram şekerleri tezgâhlardaki yerini aldı.

Ramazan bayramına 11 gün kala bayram şekerleri tezgâhlardaki yerlerini aldı. Birçok insanı cezbeden bayram şekerlerine dikkat edilmesi gerekiyor. Merdiven altı yerlerde üretilen bayram şekerleri sağlığımızı tehditediyor.

Sağlıksız yerlerden şeker alındığında birçok hastalığa sebep oluyor. Gaziantep Şekerciler ve Leblebiciler Esnaf Odası başkanı Settar Kıratlı konu ile ilgili açıklamalarda bulundu:

 ’’ Şeker alırken çok dikkat edilmesi gerekiyor şeker yiyelim derken sağlığımızdan olmayalım. Şeker alırken dikkat etmemiz gerekenleri şöyle sırala biliriz.

Şeker alırken şeker kabuklarının üzerindeki  son kullanım zamanlarına ve hangi firma olduguna dikkat etmeliyiz. Ayrıca şekerin üzerinde yazan için içeriklerini iyi okumamız lazım. Çünkü içerilsene birçok katkı malzeme bulunuyor ve bu maddeler sağlımızı tehdit ediyor.

Ucuz şekerlere rağbet etmememiz gerekiyor. Bazen kaliteli şekerlerin içerisine ucuz ve bozuk şeker katıyorlar ve biz fark etmiyoruz. vatandaşlarımız bilmediği yerkerden şeker almasınlar.’’ İfadelerini kullandı.

Gaziantep şekerci esnaflarından Coşkun Özsefil şeker fiyatların 8tl’den başladığını belirterek vatandaşların bundan daha ucuz şekerlere yönelmemesi gerektiğini vurguladı. ‘’ vatandaşlarımız ucuz şeker alıp sağlıklarından olmasınlar. Şuanda yenilebilecek en ucuz şeker fiyatı 8tl bundan daha ucuza almasınlar.’’

Bayramda şeker daha pahalı olacak

Özsafil şeker fiyatlarının bayrama kadar artacağını belirti.’’ Ramazan bayramına kadar şeker fiyatları pahalanacak gibi duruyor. Ayrıca ramazan bayramına doğru fırsatçı insanlar da artacak. Bundan dolayı vatandaşlarımız şimdiden bayram şekerlerini alırlarsa daha ucuza almış olurlar.’’ İfadelerini kullandı.

Yorumlar (0)

Yorum Yaz