>
Gaziantep’in önemli el sanatlarından olan Antep işi eli işlemesi artık rağbet görmüyor. Düğün sezonunun başlaması nedeni ile çeyiz dükkânlarında hareketlilik yaşanıyor.
Gaziantep’in önemli el sanatlarından olan Antep işi eli işlemesi artık rağbet görmüyor. Düğün sezonunun başlaması nedeni ile çeyiz dükkânlarında hareketlilik yaşanıyor. Eskiden Gelinlik kızların çeyizinin olmazsa olmazlarından olan Antep işi eli işlemesi şimdilerde umursanmıyor. Fiyatlarının pahalı olması ve büyük emek gerektirdiği için alıcı bulamıyor.
Altın çeyiz sahibi Nevin HACIBONCUK Antep işi eli işlemesinin pek fazla rağbet göstermediğinden bahsederek fiyatların pahalığından yakındı: “Antep işi eli işlemesi düğünlerde artık çok tercih edilen bir şey değil. Bunun sebebi işe maliyetinin çok yüksek olması, bu ürün günlük eve açılacak malzeme değil. Şuanda en düşük Antep işi eli işletmesinin fiyatı bin 500tl.
En uyğun Antep işi eli işlemesi 3 ayda çıkıyor
Hacıboncuk, Antep işi eli işlemesinin yapımı zahmetli olduğundan bahsederek şunları ifade etti. “Antep işi eli işlemesinin en uygun fiyatlı olanı üç ayda yapılıyor. Emek ve sabır isteyen bu zanaat gittikçe bitiriyor. Gençlerimiz sabır göstermiyor harcanan vakit ve emek karşılığını bulmuyor. Alım gücü gittikçe azaldığı için yapılan ürünler satılmıyor.”
Tüm Yorumlar