Whatsapp İhbar Hattı0537 893 2727

14 ayrı olaydan aranan Suç makineleri yakalandı

Gaziantep polisinin uzun süredir peşinde olduğu ve çeşitli suçlardan dolayı 14 ayrı olaydan yakalama emri olan İ.H.D ve N.A adlı PKK terör örgütü sempatizanı şüpheliler ekipler tarafından yakalandı.

14 ayrı olaydan aranan Suç makineleri yakalandı
4 Ocak 2018 MyGaziantep

Gaziantep polisinin uzun süredir peşinde olduğu ve çeşitli suçlardan dolayı 14 ayrı olaydan yakalama emri olan İ.H.D ve N.A adlı PKK terör örgütü sempatizanı şüpheliler ekipler tarafından yakalandı.

Yapılan operasyonlar hakkında yazılı açıklama yapan Gaziantep Valiliği şu ifadelere yer verdi: “2017 Yılında ilimizde meydana gelen olaylardan;

1- 21.04.2017 günü saat 19.30 sıralarında İncilikaya Mahallesi 21 Nolu Cadde No:121 önünde, 27 BZ …. plakalı oto içerisinde Savaş CENGİZ adlı şahıs Uzun Namlulu silahla öldürülmüş, olay yerinden 39 adet kovan elde edilmiştir.

2- 12.12.2017 günü saat 22.40 sıralarında Vatan Mahallesi 93112 nolu sokak No:33 sayılı ikamette; Fehmi AMAÇ adlı şahıs tabanca ile ateş edilerek öldürülmüş, olay yerinden 1 adet 9 mm kovan elde edilmiştir.

3- 13.11.2017 günü saat 18.00 sıralarında Serinevler Mahallesi 18 Nolu Sokak içerisinde; Doğan TAŞÇI adlı şahıs, tabanca ile ateş edilmesi sonucu hayati tehlike arz edecek şekilde yaralanmıştır.

Yukarıda ayrıntısı yazılı “(2) adet KASTEN ÖLDÜRME- (1) adet KASTEN ÖLDÜRMEYE TAM TEŞÜBBÜS suçları ile Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak-Uyuşturucu Madde Kullanmak - Silahlı Tehdit - Mala Zarar Verme - Resmi Belgede Sahtecilik” gibi değişik suçlardan da toplam (14) ayrı YAKALAMA EMRİ olan, ayrıca (6 yıl 3 ay 25) gün kesinleşmiş Hapis Cezası ile ARANAN, PKK terör örgütü sempatizanı,

İlimizde uyuşturucu madde satıcılarına mal temin eden ve temin etmiş olduğu bu maddeleri sokak satıcıları vasıtasıyla sattırarak kendisine haksız kazanç sağlayan,

Suç örgütleriyle uyuşturucu madde trafiğini organize eden, Uzun namlulu silahlar ile halkın üzerinde korku panik yaratmak suretiyle baskı kurmaya çalışan, Yakalanmamak amacıyla sürekli adres ve kılık-kıyafet değiştirip POLİS takibinden kaçan; 1987 doğumlu (İ.H.D) adlı şüpheli şahıs 03.01.2018 tarihinde saat 22.00 sıralarında Asayiş Şube Müdürlüğü, Cinayet Büro Amirliği ve Özel Harekât Şube Müdürlüğü ekipleriyle birlikte yapılan operasyon sonucunda, bir yakınına ait ikamette (C.G.) adına düzenlenmiş sahte sürücü belgesiyle birlikte yakalanmıştır.Şüpheliyi sakladığı ve suç delillerini gizlediği tespit edilen; 1974 doğumlu (N.A) adlı şahıs ta operasyonu gerçekleştiren görevlilerimizce yakalanmıştır. Şüpheli (İ.H.D)’nin yakalandığı ikamette yapılan aramada; 1 adet ruhsatsız Glock marka tabanca, tabancaya ait (3) adet şarjör ve (58) adet 9 mm dolu fişek ele geçirilmiştir.

Şüpheli (İ.H.D)’nin “Kasten Öldürme-Yaralama” olaylarında kullanılan suç delillerinin elde edilmesi amacıyla;

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği, Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ve Özel Harekât Şube Müdürlüğü görevlilerince 04.01.2018 tarihinde saat 02.30 sıralarında çok sayıda adrese eş zamanlı operasyonlar düzenlenmiştir.

Düzenlenen operasyonlarda ikametlerde yapılan aramalar neticesinde (1) adet Thomson marka tabanca, (37) adet 9 mm çapında fişek ile yaklaşık (2) gram ateş-buz tabir edilen uyuşturucu madde ele geçirilmiştir. Şüpheli şahıslar işlemlerinin tamamlanmasıyla adli makamlara sevk edileceklerdir.”

Yorumlar (0)

Yorum Yaz