Whatsapp İhbar Hattı0537 893 2727

Uzak Doğu’da yapılıyor, Gaziantep’te satılıyor

Malzemesi Endonezya’da yetişen tiki ağacı olan ve tamamen elle işlenerek yapılan zekâ oyunları Gaziantep’in tarihi çarşılarından zincirli bedesten deki dükkânda alıcılılarını buluyor.

Uzak Doğu’da yapılıyor, Gaziantep’te satılıyor
6 Mayıs 2017 MyGaziantep

Malzemesi Endonezya’da yetişen tiki ağacı olan ve tamamen elle işlenerek yapılan zekâ oyunları Gaziantep’in tarihi çarşılarından zincirli bedesten deki dükkânda alıcılılarını buluyor.

4 yaşından itibaren oynana bilen tahta oyuncaklar; fikir geliştirme, proje üretme, problem çözme ve üç boyutlu düşüncelerini geliştirmesine yardımcı oluyor.

 

Kente gelen turistlerin uğrak yerlerinden olan Zincirli Bedesten ’deki dükkânda alıcılarını buluyor. El yapımı olan bu ürünler oldukça sağlam ve dayanıklı.

Dükkân sahibi Fatih Gökgöz 2003 yılında emekli olduktan sonra uzak doğu gezisine çıktığını Endonezya’da ve Tayland’da ahşaptan ’’Rubik Küp’’ benzeri zekâ oyuncaklarını görüp etkilendiğini belirterek Türkiye’ye döndüğünde ise bu işi yapmaya karar verdiğini anlattı.

Gökgöz tahta oyuncakların özellikleri hakkında bilgiler vererek bu tür dükkânın Türkiye’de tek dünyada ise sayılı olduğunu bildirerek şunları kaydetti;’’ bu dükkân Türkiye’de tek bu ahşaplar normal bir ağaç değil bu ağaçlar yalnızca uzak doğuda muson ikliminde yetişen tiki ağacı. Ben yılda bir iki defa Endonezya ve Tayland’a gidiyorum orada yaptırıp tekrar Türkiye’ye ithal ediyorum.’’ Dedi

Gökgöz Türkiye genelinde birçok özel okulda zekâ oyunları sınıfı kurduğunu belirterek şunlara ifade etti.’’ Türkiye’de 20 ye aşkın özel okulda özel zekâ oyunları sınıfı kuruyorum Gaziantep’te ise özel Konukoğlu lisesinde zekâ oyunları sınıfı kurdum. Öğrenciler bu oyunlarla sabır, üç boyutlu bakış, problem çözme ve mukayese kabiliyetlerini artırıyorlar. 12 yaşına kadar olan çocuklarda ağacın yapısından dolayı vücuttan statik elektriği ağaç olduğu gibi alıyor. En zordan en kolaya doğru elimizde 120 çeşit oyunumuz bulunmakta oyunların tasarımı Ernő Rubik’e aittir. ’’ifadelerini kullandı.

Gökgöz ayrıca’’ İstanbul cerrah paşa TP fakültesinde bir oda açmak istediklerini belirterek Alzheimer ve Parkinson hastaları bu oyunlardan oynayıp tekrar geri teslim edebilecek şeklinde bir projelerinin olduğunu söyledi.

Yorumlar (0)

Yorum Yaz