Whatsapp İhbar Hattı0537 893 2727

Su sıkıntımız yok

GASKİ Genel Kurulu’nda 2018 yılının ilk günü suya yüzde 15 indirim yapılmasına karar verildi.

Su sıkıntımız yok
25 Kasım 2017 MyGaziantep

GASKİ Genel Kurulu’nda 2018 yılının ilk günü suya yüzde 15 indirim yapılmasına karar verildi. CHP Meclis Üyesi Mehmet Sucu, yapılan yüzde 15’lik indirim az olduğunu savunarak yüzde 30 indirim yapılmasını teklif etti. Ak Parti gurubu şu an için yüzde 30 indirim söz konusu olmadığını ikinci bir indirim 2018 yılının ikinci yarsından sonra mümkün olabileceğini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi GASKİ Genel Müdürlüğünü 2017 yılı 2. Olağan toplantısı 2. Birleşimi gerçekleşti. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclis salonunda gerçekleşen toplantıda 4 madde oylamaya sunuldu. Kurulda GASKİ Genel Müdürlüğünün 2018 Mali Yılı Bütçesi ile Bütçe Kararnamesi görüşüldü. GASKİ için 2018 yılında 975 milyon TL gelir öngörülürken, giderde 975 milyon TL olarak hesaplandı.

Toplantıda konuşan GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, çalışmalar ile ilgili bilgi vererek, "2014 yılından bu yana 6 bin kilometre proje yapmışız. Bu projelerin 3 bin kilometresini de döşemiş durumdayız. Döşediğimiz boru miktarları cumhuriyet tarihinden bu yana Gaziantep’te döşenen borunun miktarının yarısı kadarını 3 yılda döşemişiz” diye konuştu.

SU SIKINTIMIZ YOK

Sönmezler, “Şehrimiz hızlı büyüyor. 3.5 yıl içerisinde toplam 2808 km boru döşedik. Cumhuriyet tarihinden bu yana döşenen boru 5616 km. 1770 km içme suyu, 966 km kanalizasyon ve 89 km yağmursuyu imalatı yapmışız. Yapmaya da devam ediyoruz. Kartalkaya’da bugün itibariyle 35 milyon m3'ün üzerinde suyumuz var. Geçen yıl 25 milyon m3'tü. 10 milyon m3 fazla suyumuz var. Su miktarı ve su kalitesi açısından iyi noktadayız. Çataltepe'deki pompa istasyonumuzu sürekli çalıştırıyoruz. 80 km mesafeden Göksu'daki pompa istasyonumuzdan su temin etmemizde en büyük etken. Çok rahat durumdayız endişeye mahal bir durum yok” dedi.

100 MİLYON TL'LİK BİR KAMULAŞTIRMA MALİYETİ

Düzbağ projesiyle ilgili bilgi de veren GASKİ Genel Müdürü Sönmezler, “Projemiz 3 ayrı ilin sınırından geçiyor. 750 bin metrekarelik alanı kamulaştırıyoruz. 1859 vatandaşla kamulaştırma süreciyle ilgili muhatap durumdayız. Kamulaştırmayla ilgili hem Kahramanmaraş, hem Adıyaman hem de Gaziantep sınırlarında 100 milyon TL'lik bir kamulaştırma maliyeti gözüküyor. Biz bununla ilgi İller Bankası’ndan 85 milyon TL kredi aldık” ifadelerini kullandı.

YÜZDE 15 YETMEZ YÜZDE 30 OLSUN

GASKİ Genel Müdürü Sönmezler’in açıklamalarından sonra söz alan CHP’li Mehmet Sucu, yapılan yüzde 15’lik indirim az olduğunu savunarak yüzde 30 indirim yapılmasını teklif etti. Sucu, “İndirim 2018'den sonra yürürlüğe girecek. Biz CHP meclis üyeleri olarak bu indirimde dahil yanınınz da olacağız. Ancak bu indirimi yetersiz buluyoruz. Çünkü bize taahhüdünüz var. Yüzde 15'le zaten bölgemizde de diğer büyükşehirlere baktığımızda da pahalı olan suyun yüzde 15 değil yüzde 30 olarak değiştirilmesini CHP meclis üyeleri olarak öneriyoruz. Gaziantep Ak Parti döneminde Türkiye’nin en pahalı suyunu içti” dedi.

 

3 YILDIR ZAM YAPMADIK

Mehmet Sucu’nun açıklamalarından sonra meclise bilgi veren Meclis Başkanvekili Osman Toprak, “Türkiye’nin en pahalı suyunu içen Gaziantep’imizde şu anda indirimi konuşuyoruz. Doğru söylüyorsunuz keşke imkân olsa söylediğiniz oranlarda yapabilsek ama şunu belirtmek istiyorum özellikle geldiğimiz günden itibaren suya herhangi bir zam yapmadık. 3.5 yıllık süre içersinde. Şu anda da yüzde 15 indirim yapıyoruz. Bu yüzde 15 indirimi de büyükşehir belediye başkanımız haziran ayındaki tüm toplantılarda dile getirdi. İndirim yapılmasının en önemli nedenlerinden biri kayıp kaçak oranlarının azaltılması. Göreve geldiğimizde yüzde 50'lerde olan kayıp kaçak oranı şu anda yüzde 40'lara düşmüş durumda. Yeterli olmadığını bizde biliyoruz. Vatandaşımıza daha ucuz daha kaliteli su içirmek için gayret sarf ediyoruz. inşallah 2018 yılı mayıs ayında yapacağımız genel kurulda bir indirim daha yapacağız” diye konuştu.

Sucu:24 kasım öğretmenler günü öğretmenlerin gününü kutluyorum. yüzde 25 artırımla 2017 arttı.chp olarak yıllardan beri burada bütçeleri oyluyoruzuygulanabilir birbütçe olmadığı için ret oyu verdik. ama bir üzüntümü dile getrimek istiyorum. meclisimiz 9 tane ilçe taşra belediye başkanı bunasıl saygısızlıktır büyükşehir belediye meclisinde bütçeniz oylanıyor. bütçe görüşmelerinekatılmıyorsunuz.metropol ilçeler taşra ilçeler bırakınbütçenize saygınız yoka halkınıza saygınız olsun. gelinde bütçenize sahip çıkın. muhalefet olarak bizimde söyleyeceğimiz şeyler olacak eksin yaptınız yüzünüze onu söyleyeceğiz maalesef bu bizi üzdü.

sayın Fatma şahir hanımefendidi bugün burada1milyon. bütçeye sahip çıkmalıydı.

Osman toprak belediye başkanları kendi bütçeleri görüşülürken yasal olarak meclise katılamazlar.

Sucu o zaman meclis başkanlığını birinci başkan vekiline devrederler. bunu chp olarak kınıyoruz.

Alparslan gökçek bütçeyle ilgili bilgi verdi.

Yorumlar (0)

Yorum Yaz