Whatsapp İhbar Hattı0537 893 2727

Özel Kalem Müdürleri Gaziantep’te Toplandı

Özel Kalem Müdürleri Platformu tarafından organize edilen Türkiye Belediyeler Birliği’nin (TBB) desteği ...

Özel Kalem Müdürleri Gaziantep’te Toplandı
17 Kasım 2018 MyGaziantep

Özel Kalem Müdürleri Platformu tarafından organize edilen Türkiye Belediyeler Birliği’nin  (TBB) desteği ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğindeki  “Özel Kalem Müdürleri Zirvesi” başladı. İki gün sürecek zirvede, Türkiye’nin birçok farklı ilinden Gaziantep’e gelen özel kalem müdürleriyle yönetici asistanları bilgi ve deneyimlerini paylaşacak.  Paneller, eğitimler ve söyleşilerle dopdolu geçecek zirve, şehir turuyla sona erecek.

ŞAHİN: GAZİANTEP EN BÜYÜK KÜLTÜREL MİRASTIR

Divan Otel’de “Birlikte Başarırız” temalı zirvenin açışında konuşan Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye’nin farklı illerinden Gaziantep’e gelen özel kalem müdürlerini ve yönetici asistanlarını medeniyetin beşiği Gaziantep’te ağırlamaktan dolayı gururlandığını söyledi.

Şahin, şöyle konuştu: “Anadolu büyük bir hazinedir. Anadolu’nun her bir şehrin içerisinde de güçlü yanlarımız var. Dünya’nın en eski 20 medeniyetinden birisi neresi dendiği zaman Gaziantep, karşımıza çıkıyor. Dünya’yı dolaşan Evliya Çelebi, buraya geldiğinde, ‘Şehri Ayıntap-ı Cihan’ diyor, Seyahatnamesi’nde en özel bölümü bu kente ayırıyor. ‘Burayı anlatmak için ne kalem, ne kelam yeter’ diyor. Mezopotamya ile Akdeniz’in arasında kalan çok kuvvetli bir coğrafyadayız. Burada bir ipek yolu var. İpek yolunu; kardeşlik yoluna, barış yoluna ve kalkınma yoluna dönüştüren çok güçlü bir geçmişimiz var. Gazi şehrimiz, geçmiş medeniyetler bakımından elimizdeki en büyük kültürel mirastır.

ÖZEL KALEM MÜDÜRLERİ STRATEJİDİR

Cumhurbaşkanımızla birlikte 16 yıl önce yola çıktığımız zaman, Anadolu’nun gücünü çok farklı bir noktaya götürülmesi gerektiğini gördük. Özellikle 90’lı yıllarda ‘kalkınma yerelde başlar, demokrasi yerelde başlar’ anlayışıyla atılan tohumun nasıl Türkiye’yi çok farklı vizyona getirdiğini gördük. O yüzden Dünya’yı ve zamanın ruhunu çok iyi anlamımız lazım. Artık bilim dünyası, bizlere ‘kas ve kasa devriminin bittiğini söylüyor. 3K dediğimiz modelde kafa devrimiyle bilimi ve teknolojiyi en güçlü bir şekilde yöneten kurumlar, şehirler, ülkeler rekabette at başı yoluna devam edecektir. Biz herhangi bir ülke değiliz, biz herhangi bir millet değiliz, bizim milletimizin, bizim ülkemizin en büyük gücü beşeri sermayesidir. Ankara’da üç dönem parlamentoda görev yaptığım sırada, kurucu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yaptığım sırada, başarıda en önemli anahtar; liderin yanındaki hakikatten yetişmiş, hakikatten Dünya’yı okuyan, hakikatten güvenilir, hakikatten bir iddiası ve ideali olan takım çalışmasıdır. Bu çalışmanın en başı da özel kalem müdürüdür. Özel kalem stratejidir, özel kalem beyindir, özel kalem güvenilirliktir, özel kalem başarının anahtarıdır. Bu salonda Türkiye’nin en iyi markalarının temsilcileri var. En başarılı yerel yönetimlerin müdürleri var. Medeniyetimiz bize, ‘işi ehline verin’ diyor. İşi ehline verme noktasında doğru kararlar alındığı zaman sonuç bellidir, başarı.

İŞİNİ SEVEREK YAPARSANIZ ENGEL KALMAZ

Artık kurumlar yarışıyor, sektörler yarışıyor, ülkeler yarışıyor, şehirler yarışıyor. Dolayısıyla rekabeti yönetebilmemiz, birbirimize ulaşabilmemiz için, mutlaka bilgiye dayanmalıyız. Dünya nereye gidiyor? sorusuna yanıt bulacak yol haritasını iyi çizmemiz gerekiyor.  Amerika’yı yeniden keşfetmeye gerek yok. Zaten zaman da kalmadı silikon vadileri kurulduğu, bilginin güç olduğu, bilginin iktidar yaptığı yeni bir dünya düzenindeyiz. Türkiye ekonomisinin, Dünya’nın 10’uncu büyük ekonomisi hedefine ulaşabilmesi için her kurum olduğu noktada verimli bir şekilde Dünya’nın diğer kurumlarıyla entegre olacak, oradaki değişimi, gelişimi görebilecek şekilde kendini yenilemesi lazım. Yenilenmeyen yeniliyor. Değişim kaçınılmaz, değişimi nasıl yöneteceğimiz konusunda bilgiyi ve teknolojiyi merkeze koymamız gerekiyor. Zoru başarabilmenin yolu bir, beraber ve kardeş olmaktan geçiyor. İmanla, aşkla, sevdayla işini severek yaparsak önümüzde hiçbir engel görmüyorum.”  

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin içme suyu, konut ve ulaşım alanındaki mega projeleri anlatan Başkan Şahin, 45 dakikalık uzun bir sunumla katılımcılara çalışmalar hakkında bilgilendirdi.  

EFE’DEN BAŞKAN ŞAHİN’E TEŞEKKÜR

Özel Kalem Müdürleri Platformu Başkanı Hüsamettin Efe ise, Gaziantep’te bulunmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Özel kalem müdürlerinin,  yöneticilerle vatandaşlar arasında bir köprü olduklarını belirten Efe, “Karşılaştığımız zorlukları, güçlükleri ve olumsuzların yanı sıra çözüm başarı ve tecrübelerimizi birleştirerek, dostluğu, kardeşliği paylaşmayı ilke edindik. Şunu çok iyi biliyoruz ki birlikte daha güçlüyüz. Tam da bu sebepten 2018 zirvemizin ana temasını ‘birlikte başarırız’ olarak belirledik. Özel kalem müdürleri olarak ortaya çıkaracağımız sinerji, kurumlarımızı değiştirecek, kurumlardaki değişiklik Türkiye’nin geleceğini değiştirecektir” dedi.

Özel Kalem Müdürleri Platformunun çalışmaları hakkında katılımcıları bilgilendiren Başkan Efe, zirvenin hayata geçirilmesinde Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Özel Kalem Müdürleri Platformu Başkanı Efe, günün anısına Başkan Fatma Şahin’e hediye verdi. 

Zirvede, Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Türker Baş, “Etkili Liderlerin 7 Alışkanlığı” konulu eğitim verdi. “Sahada Özel Kalem Müdürlüğü” ve “Yeni Türkiye’de Protokol Kuralları ve Yazışmaların Değişimi” konulu panellerin düzenleneceği Özel Kalem Müdürleri Zirvesi, “Türkiye’deki Dijital Dönüşümün Özel Kalemle Yarışması” adlı söyleşiyle zenginleşecek. Gaziantep’in tarihi mekanlarını kapsayan kültürel geziyle devam edecek zirve, değerlendirme ve sonuç bildirisinin açıklanmasıyla tamamlanacak.

Yorumlar (0)

Yorum Yaz