Whatsapp İhbar Hattı0537 893 2727

Kuşkonmaz nedir? Faydaları nelerdir?

Batı ülkelerinde sıklıkla tercih edilen ve ülkemizde de giderek popülerleşen, manav ve marketlerdeki yerini sağlamlaştıran Kuşkonmaz; içerdiği zengin besin değeri, vitamin ve mineraller nedeniyle tüketilmesinde fayda olan, oldukça sağlıklı bir bitkidir.

Kuşkonmaz nedir? Faydaları nelerdir?
12 Haziran 2019 MyGaziantep

Batı ülkelerinde sıklıkla tercih edilen ve ülkemizde de giderek popülerleşen, manav ve marketlerdeki yerini sağlamlaştıran Kuşkonmaz; içerdiği zengin besin değeri, vitamin ve mineraller nedeniyle tüketilmesinde fayda olan, oldukça sağlıklı bir bitkidir. Mart-Mayıs ayları arasında olgunlaşan ve tüketilmeye uygun hale gelen Kuşkonmaz genellikle çorbalarda ve salatalarda kullanılıyor. Ancak haşlanarak et-balık gibi besinlerin yanında oldukça iyi bir eşlikçi de olabiliyor.

Latince ismi Asparagus Officinalis olan Kuşkonmaz ülkemizde de rahatlıkla yetiştirilebiliyor. Son zamanlarda Kuşkonmaz bağlarının arttığı yönündeki haberler yüksek protein içerek bu bitkinin sofralarımıza daha düşük fiyatlarla gelebilmesi için oldukça sevindirici. Kuşkonmaz protein ve A, B1, B2 ve C vitaminleri bakımından yüksek değerlere sahip olsa da karbonhidrat ve kalori bakımından düşük alkali bir besindir. Bu nedenle sağlıklı ve protein ağırlıklı beslenmek isteyenler için iyi bir seçimdir.

Kuşkonmazın Faydaları nelerdir?

Kuşkonmaz, düzenli olarak uygun porsiyonlarda tüketildiğinde vücuda birçok yararı bulunan bir bitkidir.
 

  • Sinir sistemine yararları olduğu bilinen Kuşkonmaz, psikolojik rahatsızlıklara karşı iyi gelir. 
  • İçerdiği kan temizleyici bileşenler sayesinde dolaşım sisteminizdeki zararlı unsurlardan arınmanız kolaylaşır. 
  • Mide hastalıklarına ve özellikle ülsere karşı iyi geldiği bilinmektedir. 
  • İçerdiği vitamin ve mineraller sayesinde özellikle kış aylarında bağışıklık sistemine katkıda bulunarak soğuk algınlıklarını önleyici etkisi vardır. 
  • Kemik ağrılarına karşı iyi gelir ve vücuttaki ödemin atılmasına yönelik etkisi olduğu bilinmektedir. 

Kuşkonmaz Nasıl Yenmeli?

Kuşkonmaz, çiğ veya pişirilerek tüketilebilir. Kuşkonmazı salatalarınızda çiğ olarak kullanabilir, haşlayarak tüketebilir veya tavada farklı baharatlarla soteleyerek kısa süreli pişirebilirsiniz. 

Kuşkonmaz ve Zeytinyağı

Kuşkonmaz herhangi bir besin gibi zeytinyağı ile birlikte oldukça iyi eşleşmektedir. Salataların içerisinde zeytinyağı ile birlikte iyi bir eşlikçidir. Yemeklerinizin yanında veya içerisinde tüketeceğiniz zaman az miktarda zeytinyağı ile soteleme işleminden geçirdikten sonra afiyetle tüketebilirsiniz.

Yorumlar (0)

Yorum Yaz