Whatsapp İhbar Hattı0537 893 2727

İş Birliği İle Kendi Emeğini Kendin Sat

8 Mart dünya kadınlar günü dolayısıyla Gaziantep Kadınları El Ele gurubu tarafından 9 Mart Cuma günü Uygar Anadolu Lisesi bahçesinde “İş Birliği İle Kendi Emeğini Kendin Sat” etkinliği düzenlenecek.

İş Birliği İle Kendi Emeğini Kendin Sat
8 Mart 2018 Muhammed Topaktaş

8 Mart dünya kadınlar günü dolayısıyla Gaziantep Kadınları El Ele gurubu tarafından 9 Mart Cuma günü saat:11.00' da  Uygar Anadolu Lisesi bahçesinde  “İş Birliği İle Kendi Emeğini Kendin Sat” etkinliği düzenlenecek.

Gaziantep’te kadın dayanasımasın en güzel örneğini sergileyen Gaziantep kadınları el ele gurubu birçok etkinlik düzenliyor.

8 mar dünya kadınlar günü dolayısıyla 9 Matta düzenlenecek İş Birliği İle Kendi Emeğini Kendin Sat etkinliğinde bu defa kendi üyelerinin yaptıkları ürünler sergilenecek. 50 stant bulunacak etkinlikte kadınların ev de yaptıkları örgü, yiyecek ve el sanatları bulunuyor.

Gaziantep Kadınları El Ele Gurubu kurucusu Yasemin Zorer Gaziantep Kadınları El Ele Gurubu ve etkinliklerinden bahsetti. “Gurubumuzun ismi Gaziantep Kadınları El Ele, kadınlar ile el ele olabilmek, iç içe olabilmek eve kapanmış kadınları sosyalleştirmek, ihtiyacı olanlara yardım etmek için bu gurubu Kurdum.”

Zorer, 9 Mart’ta düzenlenecek olan İş Birliği İle Kendi Emeğini Kendin Sat etkinliği hakkında bilgi vererek şunları ifade etti: “ Yapacağımız etkinlik kadınlar gününe özel olacak evde kendi çapında bir şeyler yapmaya çalışan bayanları burada toplayıp kendi emeklerini satmalarına yardımcı olacağız. Yanı evde yapıp ta komşularına sana lazımı tanıdığına lazım mı? Demektense buradaki stantta kendi el emekleri satacaklar. Kadınlar zaten 15 gündür hazırlanıyorlar stantlarda örgü, tatlılar, ev yemekleri ve evde yaptıkları süs eşyaları sergilenecek. Ne kadar çok kişiye sesimizi duyurabilirsek o kadar yardım edebiliriz.”

Zorer daha önceki yaptıkları faaliyetlerden bahsederek eşinin kendisine yardımcı olduğunu söyledi.  “Biz bu zaman kadar birçok faaliyette bulunduk bunlardan bazıları büyük bir kermes düzenledik kadınlar ellerinde ne varsa getirdiler sattık bu kermeste 4 akülü 5 aküsüz sandalye alarak büyükşehir belediyesine bağışladık yetim çocuklara yardım yapıyoruz, ihtiyacı olanlara kendi çapımızda yardım yapıyoruz. Bu faaliyetleri yapar iken eşim bana büyük yardımları oldu ona teşekkür ediyorum”

Kadınların kendi ayakları üzerinde durabileceğini de belirtti “ Kadınlarımız kendi ayakları üzerinde durmalı koca eli beklememeli kendini geliştirmeli, evde oturduğu yerde bir şeyler üretmeli bizim faaliyetlerimizde kadınlar sadece 8 Mart’ta değil her zaman hatırlanmalı ve yardımcı olunmalı.”

 Yasemin Zorer’in kocası Kenan Zorer eşinin her zaman destekçisi olduğunu söyledi. “ Ben eşimin bu tür faaliyetlerde her zaman destekçisi oldum. Kadınların bir araya gelip birlik olup bu tür hayır etkinlikleri yapmaları güzel bir şey ben eşimin her zaman arkasındayım ve destekliyorum.”

Yorumlar (0)

Yorum Yaz