Whatsapp İhbar Hattı0537 893 2727

Gaziantep’in Kurtuluşu SANKO Okullarında Törenlerle Kutlandı

Gaziantep’in kurtuluşunun 96’ıncı yıldönümü, Sanko Okulları’nda düzenlenen törenle kutlandı.

Gaziantep’in Kurtuluşu SANKO Okullarında Törenlerle Kutlandı
26 Aralık 2017 MyGaziantep

Gaziantep’in kurtuluşunun 96’ıncı yıldönümü, Sanko Okulları’nda düzenlenen törenle kutlandı.

SANKO Okulları Genel Müdürü Melike Toklucu, okul yöneticileri, veliler, öğretmenler ve öğrencilerin katılımı ile Abdulkadir Konukoğlu Spor ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

 

Sosyal Bilgiler Öğretmeni Mine Ekici, düzenlenen törende yaptığı konuşmasına, “Bugün, 11 ay, açlık, susuzluk, çaresizlikle verilen destansı bir bağımsızlık mücadelesinin son bulduğu gün” dedi.

 

Antep halkının askeri, silahı, yiyeceği, cephanesi olmadan direndiğine dikkat çeken Ekici, “Güçlerini vatan sevgisinden alan Antepliler, 6 bin 317 şehit vermesine rağmen bağımsızlığın sembolü Türk Bayrağını bir daha indirilmemek üzere göndere çekmişlerdir” diye konuştu.

 

Tarih Öğretmeni Ruken Çalışkan Savaşkan ise Antep Savunmasının, milletçe kenetlenmenin en güzel örneği olduğunu söyledi.

Antep Savunmasının, dünyanın hayran kaldığı bir direniş olduğuna vurgu yapan Savaşkan, “Antep Savunması, bombardıman altında bile ‘vatanım’ diyebilen isimsiz kahramanların hikayesidir” ifadelerine yer verdi.

Tören, öğrencilerden Barış Öztoprak’ın okuduğu şiir, sahnelenen oratoryo, Beren Aybey ve Tamer Culha’nın İstiklal Marşı’nın tümünü seslendirmesiyle sona

Yorumlar (0)

Yorum Yaz