Whatsapp İhbar Hattı0537 893 2727

Et Fiyatlarına Zam Geldi

Gaziantep’in Araban ilçesinde, 35 TL’den satılan yağsız etin kilogramı 40 TL’ye yükseldi.

Et Fiyatlarına Zam Geldi
17 Mayıs 2017 İHA

Gaziantep’in Araban ilçesinde, 35 TL’den satılan yağsız etin kilogramı 40 TL’ye yükseldi.
Araban ilçesinde 35 TL’ye satılan yağsız ete zam yapıldı. Araban Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Karakuş, 5 TL zam yapılan et fiyatları ile ilgili değerlendirmesinde, "Son zamanlarda ilçemizdeki kasap esnafımız bölgede kesimlik küçükbaş ve büyükbaş hayvan bulamıyor. Bölgede kesimlik hayvan sıkıntısı yaşayan kasap esnafımızın bazıları kesim yapamadığı için iş yerlerinde et bulunduramıyordu.

Esnaflarımız ilçeye bağlı kırsal mahalleleri gece ve gündüz tek tek gezerek, buldukları az sayıdaki erkek toklunun canlı olarak 1 kilogramını 17’TL’den, dananın canlı olarak 1 kilogramını da 16 TL’den satın alıp ilçeye getiriyor. Esnaflar, getirdikleri hayvanların kesimini yaparak, iş yerlerinden 35 TL gibi zararına bir fiyattan satışını yapıyordu. Esnafımız ete diğer girdileri de ekleyip hesaplama yaptığında para kazanamadığı görülüyor.

Hatta zarar ettikleri gerçeği anlaşılıyordu. Kasap esnaflarımızın odamıza, ’zarar ediyoruz’ diye defalarca müracaatta bulunmaları üzerine oda olarak bölgedeki il ve ilçelerdeki et fiyatlarını araştırdık. İlçemize en yakın ilçelerdeki et fiyatlarının 48-50 lira arasında satıldığını tespit ettik.

Bugüne kadar 1 kilogramı 35 TL’den satışı yapılan normal yağlı koyun, keçi ve dana etine 3 TL artış yaparak 38 TL’ye, Yağsız koyun, keçi ve dana etinin 1 kilogramına da 5 TL artış yaparak 40 TL olarak ayarlama yaptık. Ne vatandaşlar ne de esnaf mağdur olsun istemedik. Fiyatlarda böyle düzenleme yapmak zorunda kaldık" dedi.
Karakuş, 1,5 yıldır ilçede et fiyatı 35 TL’den satıldığını da hatırlattı.

 

   

Yorumlar (0)

Yorum Yaz