Whatsapp İhbar Hattı0537 893 2727

2020 Skoda Superb resmen tanıtıldı. Skoda Superb'nin özellikleri nedir? Ne zaman satışa çıkacak?

Skoda'nın en uzun teaser kampanyası ile dikkat çeken makyajlı Superb ailesi sonunda tanıtıldı. Daha uygun ve pratik bir Volkswagen Passat gibi görünen araç, VAG grubundan alışkın olduğumuz sade değişimler geçirerek satışa çıkacak.

2020 Skoda Superb resmen tanıtıldı. Skoda Superb'nin özellikleri nedir? Ne zaman satışa çıkacak?
26 Mayıs 2019 MyGaziantep

En büyük tasarım değişikliklerinden biri aracın arkasında bulunan logonun yerini Kamiq ve Scala'da da gördüğümüz kocaman bir "SKODA" yazısına bırakmış olması. Tamamen LED arka far takımları değişen grafikleri ile çok daha şık bir görünüm sağlarken, Volkswagen modellerinden alıştığımız sinyal lambaları da artık Skoda modellerinde de bir norm olacak gibi görünüyor.

Aracın arka kısmında bulunan krom parça makyajlı Superb'i daha büyük gösterse de aracın genişliğinde herhangi bir değişiklik yok. Aracın hatchback versiyonunun 8 milimetre, wagon versiyonunun ise 6 milimetre uzamasının sebebi ise değişen ön tampon olmuş.

Evet, Skoda Superb bir süredir talep edilen full LED matrix ön far takımlarına da geçiş yaptı. Açılış ve kapanış animasyonlarına sahip olan bu far takımları yine VAG grubunun getirilerinden biri. Daha geniş ızgarası ve yenilenen ön tamponu ile Superb, ön kısımdan da oldukça yakışıklı görünüyor.

Dış kısımdaki yeniliklerin son parçası olan 18 ve 19 inçlik alaşım jantlara, renk paletine eklenen Race Blue ve Crystal Black seçenekleri eşlik ediyor.

Skoda SuperB 2020

Gelelim asıl değişimin yaşandığı yaşama alanına. Farklı donanım seçenekleri için farklı döşemelere sahip olan aracın ön konsolunu krom elemanlar süslüyor. Skoda, deri ya da Alcantara ile döşenen koltuklar için özel dikiş renkleri de tasarlamış. Koltukların altında bulunan saklama alanları ise artık aydınlatmalı. Aracı, donanım seçeneklerinin en tepesinde oturan Laurin & Klement seçeneği ile satın aldığınız takdirde siyah ya da bej renkteki Alcantara kaplamalara da sahip oluyorsunuz.

Skoda'nın "akılcı çözümleri" yeni Superb ailesinde de kendisini gösteriyor. Superb Combi'de bulunan ve bagaj panelinin altına gizlenen geniş saklama alanı, hareket ettirilebilen bir bar sayesinde bu bölgedeki bagajlarınızı düzenleyebilmenize olanak sağlıyor.

Kaputun altında ise yine VAG grubundan tanıdığımız 3 benzinli ve 3 dizel seçenek bulunuyor. Benzinli ünitelerin en düşük hacimli üyesi olan 1.5 TSI motor, 150 beygir gücü üretiyor ve 6 ileri manuel ya da 7 ileri DSG şanzıman seçeneğine sahip. Bir üst seviyede ise 2.0 TSI motorun 190 bg ve 272 bg gücü çıkış seçeneklerine sahip versiyonları var. İki versiyon da standart olarak 7 ileri DSG şanzıman ile eşleştirilmiş fakat 272 bg gücündeki versiyonu tercih etmeniz halinde AWD sürüşe sahip olma imkanına da kavuşuyorsunuz.

İşin dizel tarafında ise yine yakından tanıdığımız 1.6 L TDI motorun 120 beygir gücü çıkışa sahip versiyonu bulunuyor. Sadece DSG şanzımana sahip olan bu versiyonu 150 beygir gücü çıkışa sahip 2.0 TDI motor seçeneği takip ediyor. Bu ünite de 150 ve 190 beygir gücü opsiyonları ile satışa sunulacak.

Skoda SuperB 2020

Güç üniteleri arasından en çok merak edileni ise Skoda'nın ilk kez kullanacağı plug-in hybrid versiyon olacak. Volkswagen Passat GTE'deki sistemi oldukça andıran bu hibrit kurulum, 1.4 L TSI motor ile 115 beygir gücündeki bir elektrikli motoru birleştiriyor. 7 ileri DSG şanzıman ile eşleştirilen ünitenin toplam çıkış gücü ise 218 bg gücü olarak açıklandı. Alman kuzeninden aldığı 13 kWh'lık bataryası sayesinde 55 kilometrelik tamamen elektrikli bir sürüş vadediyor.

Hibrit versiyonun bagaj hacmini düşürdüğünü de vurgulayalım. Hatchback modeli hibrit almanız durumunda bu hacim 625 litreden 485 litreye, wagon'da ise 660 litreden 510 litreye düşüyor.

Çoğu hibrit otomobilde bulunduğu gibi yeni Superb'de kullanıcısını tamamen elektrik modunda gittiği süre boyunca uyaracak. Skoda'nın araca eklediği yeni teknolojilerden biri de 360 derecelik görüş açısı sunan "Trailer Assist" adındaki güvenlik seçeneği olacak.

Makyajlı Superb modelleri sene içerisinde çıkış yapacak. Elektrikli türev ise 2020'nin ilk günlerinde satışa çıkacak. (Motor 1 TR)

 

Yorumlar (0)

Yorum Yaz