>
2017’ye sayılı günler kaldı… Hızla gelişmeye devam eden teknoloji, bir önceki yıla göre çok daha fazla şeyleri de beraberinde getiriyor ve eskiler hızla tarihe karışıyor.
2017’ye sayılı günler kaldı… Hızla gelişmeye devam eden teknoloji, bir önceki yıla göre çok daha fazla şeyleri de beraberinde getiriyor ve eskiler hızla tarihe karışıyor. İşte 2017’ye damga vuracak pazarlama ve satış alanında şirketlerin kullanmasında fayda sağlayacak 11 trend.
Pazarlama teknolojistlerini ve veri uzmanları gün geçtikçe daha fazla görmeye ve duymaya başlayacaksınız. Şirketlerin e-mail, sosyal medya, ödenmiş, sahip olunan ve kazanılmış pazarlama stratejilerini benimserken, teknolojiyi daha fazla kullanmaları ve desteklemeleri gerekiyor. Bu durumda da pazarlama ve teknolojiden sorumlu üst düzey yöneticilerin sayısı artacak.
İçerikler hala tüm gücünü koruyor ancak dijital dünyanın kuralları hızla değişiyor. Sosyal içerik,e- kitaplar, bloglar, yorumlar hala pazarlamanın bir parçası ancak video ve dinamik görsel içerikler yeni yılda şaha kalkacak.
Birbirleriyle iletişim kurarak hayatımızı kolaylaştıracak makineler, sistemler, hayatın hemen hemen her alanında kendini göstermeye başlayacak. Cisco’nun nesnelerin interneti odaklı araştırmasına göre bu kavram 10 yıllık bir süreçte 19 trilyon dolarlık bir katma değer yaratacak. Bununla birlikte bir çok şirket dönüşüme zorlanacak bunu yapamayanlar ise yavaş yavaş işi bırakacağı öngörülüyor.
2016’da bulut uygulamaları giderek yaygınlaştı. Bir çok kurum pazarlama,satış, lojistik, insan kaynakları gibi faaliyetleri bulut uygulamaları üzerinden yönetmeye başladı. Bu durumun kurumlarla sınırlı kalmaması akıllı telefonlardaki geniş internet bandının kullanılması pazarlama çalışmalarına ışık tutuyor.
Sosyal medya ile ilgili düşüncelerimiz yenilenecek. Sosyal medyada daha az pazarlama ve daha fazla satış odaklı stratejiler görmeye başlayacağız.
Pazar analizi ve tahminleri için pazarlama profesyonellerin yararlanacağı verile çoğalacak. Öngörüsel analitik araçların önemi artacak. Müşteri profilleri çıkarmak, talep belirlemek ve eğilimleri kestirmek için daha fazla veriye ihtiyaç duyulacak.
Kola şişeleri, kakaolu fındık kremaları üretimi yapan firmaların kavanozlarda müşterilerinin isimlerini yazmaları gibi kişi odaklı kampanyalar hızını düşürmeyecek. Önümüzdeki yıl, daha da fazla kişisel kampanyaları sosyal medya da ve gerçek hayatımızda göreceğiz.
Kontrol edilmek zorunda kalınan hesaplar, içerikler ve veriler çoğaldıkça pazarlama otomasyonu yazılımlarına olan talep yüksek bir ivme kazanacak. Yüksek otomasyon, kurumlara zaman kazandıracak ve yapılacak işleri önem sırasına göre düzenlemede yardımcı olacak.
Akıllı telefon kullanan birçok tüketici acil durum alarmları, takip ve bildirimlerden faydalanıyor. Akıllı telefon kullanan her beş kullanıcıdan üçü kullandıkları cihazlarına güvenerek daha fazla risk aldıklarını belirtiyor hal böyle olunca Siber güvenlik uygulamaları ve bu pazarın büyüdüğü bir yıl göreceğiz.
2 seneye yakın Türkiye’de konuşulan ilginç bir isime sahip olan fijital pazarlama kavramı, tüketici ve marka arasında oluşan ekosistem içinde fiziksel ve dijital pazarlama dünyalarının bir araya gelmesinden oluşuyor. Fijital kavramı, fiziksel ve dijital deneyimleri harmanlayarak tüketiciye en doğru yoldan ve ölçümlenebilir bir şekilde ulaşılmasını sağlayacak yöntemlerden bir olacak.
Tüm Yorumlar