Whatsapp İhbar Hattı0537 893 2727

Şentop’tan Rektör Gür’e nezaket ziyareti

TBMM Anayasa Komisyon Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür’e nezaket ziyaretinde bulunarak, üniversite ile ilgili bilgi aldı...

Şentop’tan Rektör Gür’e nezaket ziyareti
16 Mart 2017 İHA

TBMM Anayasa Komisyon Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür’e nezaket ziyaretinde bulunarak, üniversite ile ilgili bilgi aldı.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) tarafından düzenlenen Yeni Hükümet Sistemi Olarak Cumhurbaşkanlığı konulu konferans öncesinde Vali Ali Yerlikaya ve Prof. Dr. Mustafa Şentop’u makamında konuk eden Rektör Prof. Dr. Ali Gür, Gaziantep Üniversitesinin 3 bin 730’ü dünyanın 108 ülkesinden gelen yabancı öğrenci olmak üzere, 52 bin öğrencili dev bir üniversite olduğunu, yaklaşık bin 600 akademisyen, 16 fakülte, yüksekokul, enstitüleriyle ülkenin hizmetinde olacağını dile getirdi.

Ziyarette, TBMM Anayasa Komisyon Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’a Halep’in yok edilmeden önceki tarihi eserlerinin tanıtıldığı “Halep’te Adım Adım Osmanlının İzinde” adlı kitabı hediye eden Prof. Dr. Gür, Suriye’de barış döneminin başlamasıyla ülkelerini yeniden inşa edecek gençlerin Gaziantep Üniversitesinde eğitildiğini belirtti. Rektör Prof. Dr. Gür, “Üniversitemizden diploma alacak yaklaşık bin 800 Suriyeli gencin yanı sıra, önümüzdeki dönemlerde de eğitim vereceğimiz binlerce genç Türkiye ile ülkeleri arasında barış elçiliği yapacak” dedi.

İç savaş sonrası Gaziantep’e yerleşen yükseköğrenim çağındaki gençlere üniversite olarak kucak açtıklarını ifade eden GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, TÖMER aracılığıyla Gaziantep’in yanı sıra, bölgelerindeki binlerce Suriyeli’ye Türkçe eğitimi verildiğini kaydederek, “Gaziantep başta olmak üzere tüm Türkiye, ensarın gereği olarak Suriyeli muhacir kardeşlerine kucak açtı, çok iyi bir ev sahipliği yaptı. Yapmaya da devam ediyor. Biz de üniversite olarak bu konuda elimizi, hatta bedenimizi taşın altına koyduk. Sorumluluk aldık, almaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

Rektörlük Makamında gerçekleştirilen ziyaret sonrasında TBMM Anayasa Komisyon Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop Mavera Kongre ve Sanat Merkezinde “Yeni Hükumet Sistemi Olarak Cumhurbaşkanlığı” konulu konferans verdi.

Yorumlar (0)

Yorum Yaz