Whatsapp İhbar Hattı0537 893 2727

Şehitkamil’de 4 engelliye akülü araç verildi

Gaziantep’in Şehitkamil ilçesinde 4 engelliye, kendilerini eve bağlanmaktan kurtaracak olan akülü araç ve tekerlekli sandalye verildi...

Şehitkamil’de 4 engelliye akülü araç verildi
29 Mart 2017 İHA

Gaziantep’in Şehitkamil ilçesinde 4 engelliye, kendilerini eve bağlanmaktan kurtaracak olan akülü araç ve tekerlekli sandalye verildi. Akülü ve tekerlekli sandalyelerine kavuşan engelliler, büyük sevinç yaşadı.

Şehitkamil Belediyesi, engellilerin umudu olmayı sürdürüyor. Hediye ettiği akülü ve manüel tekerlekli sandalyelerle engelli vatandaşlar için yeni bir hayatın başlangıcına olanak sunan Şehitkamil Belediyesi, son olarak 4 vatandaşı daha mutlu etti. Tekerlekli sandalyelerine kavuşan engelliler ve aileleri, duydukları memnuniyeti ifade ederek Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve ekibine teşekkür etti.

Sandalyeler bizzat teslim edildi

Şehitkamil Belediyesi yetkilileri, ilk olarak 18 yaşındaki doğuştan engelli Muhterem Doğan’ı evinde ziyaret ederek akülü tekerlekli sandalye hediye etti. Daha sonra 38 yaşındaki doğuştan zihinsel ve bedensel engelli Sefer Alkurt, evinde ziyaret edildi. Sefer Alkurt’a talebi üzerine temin edilen manüel tekerlekli sandalyesi teslim edildi. Üçüncü ziyaret geçirdiği felç sonucu yürüme güçlüğü yaşayan 59 yaşındaki Mustafa Emre’nin evine gerçekleştirildi. İstediği akülü tekerlekli sandalye bizzat Mustafa Emre’ye verildi. Son ziyaret ise şehir merkezinden uzakta yer alan Dündarlı Mahallesine yapıldı. Doğuştan engelli 20 yaşındaki Ramazan Dorum’a akülü tekerlekli sandalye hediye edildi.

dağıtılan tekerlekli sandalyelerle engeliler kadar aileleri de büyük bir heyecan ve sevinç yaşadı.Akülü aracı teslim edilen Ramazan Dorum’un babası Tevfik Dorum, oğlunun en büyük arzusunun dışarı çıkıp dolaşabilme olduğunu belirterek, sağlanan destek için memnuniyetini dile getirdi. Dorum, “Çocuğum küçükken havale geçirdi. Yürüyemiyor, konuşamıyor ama söylenenleri anlıyor. Çocuğumun en büyük arzusu dışarıda bir saat gezmektir. Başka hiçbir isteği yoktur. Allah, Başkanımızdan razı olsun. Yani çocuğumun dışarı çıkıp stresini atması bence dünyaya değer. Başkanımız, mahallemize ziyarette bulundu. Ziyarette oğlumu görmüş. Sonra oğluma akülü tekerlekli sandalye gönderdi. Çok memnun olduk. Çocuğum, kışın zaten dışarı çıkamıyordu. Yaz aylarında sabah serinliğinde ya da ikindi serinliğinde mahallenin içinde gezecek. Stres atacak ondan sonra eve gelecek. Çocuğum da çok memnun ve mutlu oldu” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)

Yorum Yaz