Whatsapp İhbar Hattı0537 893 2727

Şahinbey Belediyesi’nden Sinsi Ölüme Karşı Önlem

Şahinbey Belediyesi, her yıl yüzlerce insanın ölümüne neden olan karbonmonoksit zehirlenmelerinin önüne geçmek amacıyla gaz detektörü dağıtımını sürdürüyor.

Şahinbey Belediyesi’nden Sinsi Ölüme Karşı Önlem
18 Aralık 2017 MyGaziantep

Şahinbey Belediyesi, her yıl yüzlerce insanın ölümüne neden olan karbonmonoksit zehirlenmelerinin önüne geçmek amacıyla gaz detektörü dağıtımını sürdürüyor.

Hizmetlerinin odağına insanı yerleştiren ve insan sağlığını her şeyin üstünde tutan Şahinbey Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da halk arasında ‘soba zehirlenmesi’ olarak nitelendirilen karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı gaz detektörü dağıtımı yapıyor.

Sessiz ölüm olarak da bilinen karbonmonoksit zehirlenmelerinin önüne geçmek isteyen Şahinbey Belediyesi, bünyesinde bulunan sosyal tesislerinde gaz detektörünü ücretsiz dağıtacak.

 

31.150 Karbonmonoksit Uyarı Cihazı Dağıttık

Karbonmonoksit detektörü dağıtımının yapıldığı sosyal tesisleri ziyaret eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, her yıl yüzlerce kişinin sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendiğini hatırlatarak, “Şahinbey Belediyesi olarak her yıl olduğu gibi bu yılda vatandaşlarımızın sobadan zehirlenmemeleri için mahallerimizde bilgilendirme toplantılarının yanı sıra vatandaşlarımıza karbonmonoksit uyarı cihazı dağıtıyoruz. Şu ana kadar 31.150 adet  karbonmonoksit uyarı cihazı dağıttık. Buradaki amacımız vatandaşlarımızın soba zehirlenmelerine karşı tedbirli olması ve bu uyarı cihazıyla soba zehirlenmelerinden kurtulmasıdır. Soba zehirlenmeleri nedeniyle çok can kaybettik. Yenileri de olsun istemiyoruz. Bu nedenle karbonmonoksit uyarı cihazı dağıtıyoruz” dedi.

 

Vatandaşlardan Teşekkür

Dağıtılan detektörleri alan vatandaşlar yıllardır sobalı evlerde oturduklarını belirterek, “Akşamları soba zehirlenmesi olur diye korkarak uyuyoruz. Şahinbey Belediyemiz bize ücretsiz olarak uyarı cihazı verdi. Artık bizde gönül rahatlığı ile uyuyabileceğiz. Bizleri düşündüğü için Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na, çok teşekkür ediyoruz” dediler.

Yorumlar (0)

Yorum Yaz