Whatsapp İhbar Hattı0537 893 2727

HKÜFEST Yoğun İlgiyle Başladı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), kuruluşunun 10. yılını “Bilim, Kültür ve Sanat Festivali HKÜFEST ile kutluyor.

HKÜFEST Yoğun İlgiyle Başladı
9 Mayıs 2018 MyGaziantep

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), kuruluşunun 10. yılını “Bilim, Kültür ve Sanat Festivali HKÜFEST ile kutluyor.

Ünlü Ressam Güneştekin Sergisi İle Hküfest’te

Dünyaca Ünlü Ressam Ahmet Güneştekin’in katılımı ve birbirinden değerli 11 eserinin yer aldığı serginin açılışı ile HKÜ Kongre ve Kültür merkezinde başlayan HKÜFEST, yoğun ilgi ve coşku ile karşılandı. Ressam Ahmet Güneştekin’in 11 eserinden oluşan sergisi; Ressam Güneştekin, HKU Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz’ın ve protokolün katılımı ile açıldı. Sergiye ve festivalin açılışına katılan Güneştekin, eserleriyle ilgili öğrencilere ve katılımcılara bilgi verdi. Sanatçıya yoğun ilgi gösteren HKU öğrencileri için serginin üç gün boyunca açık kalacağı belirtildi.

Festivalde Bilimsel Sempozyum

Resim sergisinin ardından “Gaziantep’te Afet Farkındalığı ve Duyarlılığı Sempozyumu” ile HKÜFEST devam etti. Programın açılış konuşmasını yapan HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, AFAD’ın misyonunun; “Afetlere dirençli toplum oluşturmak” olduğunu söyledi. AFAD’ın, afet ve acil durumlara daha hazırlıklı bir ülke inşa etmek için son derece önemli çalışmalara öncülük ettiğini ifade eden Yılmaz: “Gaziantep, Suriyeli misafirleri birinci derecede kabul eden ev sahibi şehirlerden biridir. AFAD, bütün dünyanın seyrettiği, Suriye sorununa gerçekleştirdiği proje ve faaliyetlerle ülkemizi dünyada, insani yardım alanında “yardım bekleyen” ülke konumundan, “yardımı beklenen” ülke konumuna ulaştırmıştır. Bu yüzden gençlerimize afet bilinci ve farkındalığını kazandırmayı hedefliyoruz” dedi.

“Tasarım Yukarıdan Meleklerin Yolladığı Mektuplardır”

Kendine özel tasarımlarıyla dünyaya açılan ve bir marka haline gelen İç Mimar Şafak Cak, HKÜFEST’in ilk gününde katılımcılarla özel söyleşi gerçekleştirdi. Mesleki tecrübelerini aktaran Şafak Cak: "Tasarım yukarıdan meleklerin yolladığı mektuplardır. Biz bunu yetenek ve emeklerimizle sizlere hediye ederiz; sadece hayatınıza mutluluk katmak için” sözünü de katılımcılara hatırlattı.

Dopdolu Etkinlikler İle Hküfest 3 Gün Sürecek

Birbirinden çeşitli etkinliklere sahne olan HKÜFEST’in ilk gününde gerçekleştirilen uçurtma şenliği de renkli görüntülere sahne oldu. HKÜ 10. yıl Bilim, Kültür ve Sanat Festivalinde; golf turnuvası,  akıl oyunları, futbol ve masa tenisi final müsabakaları, dilek feneri şenliği yer aldı. Dopdolu etkinlikleri ile HKÜFEST üç gün süreceği belirtildi.

Yorumlar (0)

Yorum Yaz