Whatsapp İhbar Hattı0537 893 2727

“Gaziantep’i keşfetmek için en az 2 gün konaklamak şart”

Bakır, kutnu ve sedef gibi ata yadigârı zanaat ürünlerini Gaziantep’ten dünyaya pazarlayan Antep Sepeti Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Koçer, turizmin, Gaziantep ve bölge ekonomisi için “olmazsa olmaz” bir önem taşıdığını söyledi.

“Gaziantep’i keşfetmek için en az 2 gün konaklamak şart”
12 Ağustos 2017 MyGaziantep

Bakır, kutnu ve sedef gibi ata yadigârı zanaat ürünlerini Gaziantep’ten dünyaya pazarlayan Antep Sepeti Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Koçer, turizmin, Gaziantep ve bölge ekonomisi için “olmazsa olmaz” bir önem taşıdığını söyledi.

Turizm Lokomotif Sektör

Ekonominin lokomotif sektörlerinden olan turizmin, aynı zamanda önemli bir istihdam kaynağı olduğunu vurgulayan Antepsepeti.com adlı e-ticaret sitesinin kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Koçer, “Gaziantep sanayisi sadece şehrimiz için değil ülkemiz için de gurur kaynağı. Ancak kentin dinamiğini artıracak, sıcak para girişini sağlayacak, piyasayı canlandıracak olan da turizmdir. Turizm, ekonominin en önemli lokomotif sektörlerinden biridir. Çünkü turizm tüm sektörleri etkilemektedir. Şehrimize gelerek konaklayan, taksiye binen, lokanta-restorana giden, evine dönerken de yanında hediyelik eşyalar götüren turistlerin yol açtığı ekonomik canlılıktan kentte yaşayan herkes dolaylı veya dolaysız olarak nasibini almaktadır. Önemli bir istihdam kaynağı olan turizm, aynı zamanda değişimdir, etkileşimdir, diyalogdur ve tanıtımdır” dedi.

Bölge Turizmi Canlanıyor

Geçtiğimiz yıl çok kötü bir sezon geçiren turizmin yeniden canlanmaya başladığını söyleyen Koçer, şöyle devam etti: “Bizim Gaziantep ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi olarak turizm pastasındaki payımız çok düşük. Son yıllarda bölgedeki ve komşu ülkelerdeki olaylar nedeniyle turizm açısından geçtiğimiz yıl çok kötü bir dönem geçirdik. Ancak yapılan başarılı çalışmalar sonucu bölgeye yeniden huzur gelince bu yıl turizm tekrar canlanmaya başladı. GAP turları yeniden başladı. Turizm bu sezon yeniden canlandı ama henüz 3-4 yıl önceki potansiyeli yakalayamadık. Gaziantep açısından bakıldığında Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in başlattığı ‘Şimdi Gaziantep’e Gitme Zamanı’ kampanyasının önemli faydalarını gördük. Ancak bu yeterli değildir. Turizmle ilgili tüm tarafların bu konuda çaba göstermesi, yeni projeler, yeni kampanyalar ve yeni sloganlar üretmesi gerekiyor.”

Potansiyelimiz Yüksek

Gaziantep’in turizm potansiyelinin son derece yüksek olduğunu kaydeden Antep Sepeti Yönetim Kurulu Başkanı Koçer, “Turizm sadece deniz, kum ve güneş demek değildir. Gaziantep yaklaşık 6 bin yıllık tarihi ile dünyanın en eski yaşayan şehirlerinden biridir. Zeugma, Kargamış, Tilmen, Zincirli ve Dülük olmak üzere 5 ayrı antik kente sahibiz. Dünyanın en zengin mutfaklarından biriyiz. Gastronomimiz UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına dahil oldu. Binlerce yıllık bir kültür mirasına sahibiz. Bütün bu değerlerimizi, zenginliklerimizi iyi tanıtabilirsek, önemli bir turizm merkezi haline gelebiliriz” şeklinde açıklamada bulundu.

En Az 2 Gece Konaklama

Turizm pastasından daha fazla pay almak için şehirde yaşayan herkese görevler düştüğünü de kaydeden Koçer, etkili tanıtımın yanında şehir halkının Gaziantep’in bir turizm şehri olduğuna inanması ve turizme odaklanması gerektiğine dikkat çekti. Koçer, turistlerin Gaziantep’e sadece yemek yemeye gelmemesi gerektiğini de vurgularken, Gaziantep’i keşfedebilmek için en az 2 gece konaklamak gerektiğini ifade etti. Koçer, “Turist Gaziantep’te en az 2 gece konaklasın ki, tarihiyle, kültürüyle, gastronomisiyle binlerce yıllık bir geçmişe sahip kentimizi keşfetsin” dedi. 

Festivaller Çok Önemli

Şehirlerin tanıtımında ve dolayısıyla turizmin gelişmesinde festivallerin büyük önem taşıdığını da hatırlatan Koçer, Gaziantep’te ulusal ve uluslararası festivaller düzenlenmesi için ortak aklın işbirliği yapmasını istedi. Koçer, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Öyle başarılı festivaller düzenlemeliyiz ki, festivallerin adı Gaziantep ile özdeşleşmeli. Hem yaz, hem de kış mevsiminde düzenlenen festivallerimiz olmalı. İnsanlar bu festivallerin tarihini not etmeli. Gaziantep dışında yaşayan Gaziantepli sanatçılarımızı, değerlerimizi bu festivallere getirmeliyiz. Sosyal medyayı çok iyi kullanmalıyız. Bütün bunlar kentin tanıtımı ve turistlerin gelmesinde önemli rol oynayacaktır.”

 

Yorumlar (0)

Yorum Yaz