Whatsapp İhbar Hattı0537 893 2727

Annenin umudu oğlunu sağlığına kavuşturdu

Umudunu hiç kaybetmeyen ve tedavi sürecinde çeşitli kurslara da katılarak öğrendiklerini oğlunun gelişimi için uygulayan annenin hastalıklarla boğuşan çocuğu sağlığına kavuştu...

Annenin umudu oğlunu sağlığına kavuşturdu
20 Şubat 2017 İHA

Gaziantep’te yaşayan Kübra Dilar, doğumundan 5 ay sonra felç geçiren oğlu için başlattığı mücadelede zor anlar yaşadı. Umudunu hiç kaybetmeyen ve tedavi sürecinde çeşitli kurslara da katılarak öğrendiklerini oğlunun gelişimi için uygulayan annenin hastalıklarla boğuşan çocuğu sağlığına kavuştu.

Gaziantepli Kübra Dilar’ın 2 çocuğundan biri olan 5 yaşındaki Burak Mihraç, doğumdan 5 ay sonra felç geçirdi. Oğlunu zamanında hastaneye yetiştiren anne, sonraki süreçte ise çocuğunun beyninde 5 santim stoklaması, göz kanalı tıkanıklığı ve körelme gibi hastalıkların da bulunduğunu öğrendi. Bu hastalıkların yanı sıra oğlunun kanında yüksek oranda mikrop ve enfeksiyonun tespit edilmesiyle hayli zorlu 5 yıl geçiren anne, umudunu kaybetmedi. Oğlunun hiç bir tedavisini aksatmadan yürüten Kübra Dilar, bulduğu her fırsatta ise çocuk bakımı ile ilgili kurslara gitti. Kursta öğrendiği bilgileri çocuğu üzerinde uygulayan anne, sürekli oğlunun moralini yüksek tutarak, hem kendisini hem de çocuğunu hastalıklardan kurtulacağına inandırdı.
Anne Kübra Dilar, "2 çocuk annesiyim. Oğlum normal doğdu, ancak 5 aylık olduktan sonra belden aşağı felç oldu. Bunu öğrendiğimizde büyük bir şok yaşadık, yıkıldık. Doktora götürdüğümde bana tam zamanında getirdiğimi, eğer geç kalsaydınız çocuğumun bir daha yürüyemeyeceğini söyledi. Doktor bana ’bütün iş sana düşüyor. Çok sabırlı olmalısın. Belki çocuğun ömür boyu yürüyemeyebilir. Ama senin bu emeğin karşısında yürüyebilir de’ dedi. Oğlumun beyninde 5 santim stoklaması, göz kanalı tıkanıklığı ve körelme başlamıştı. Kanında mikrop ve enfeksiyon hat safhada teşhis edildi" dedi.

"Kurtulursa büyük bir nimet olur"

Dilar, doktorların "Kurtulursa çok büyük bir nimet olur" dediği oğlunun konuşamama tehdidinin de ortaya çıkmasına rağmen pes etmedi. Tedavisini sürdüren anne Dilar, "Çocuğum sürekli ağlıyordu. Ağlamaktan bütün vücudu morarıyordu. Sonradan anladık ki dilinin altında perde varmış. Oğlumun bir daha konuşmama ihtimali yüksekti. Dilinin altındaki perdeyi aldık. Yılmadık, mücadeleme devam ettim" dedi.

Çaresizlikten kurslara gitti

Dilar, çocuğunun sağlığına kavuşması ihtimalinin çok düşük olması nedeniyle ne yapacağını şaşırdı. Dilar, bir taraftan oğlunun tedavisini yaptırırken, fırsat bulduğu kısıtlı zamanlarda ise oğluna sayılı olduğu söylenen günlerinde en iyi şekilde bakabilmesi çocuk gelişimi kitapları okuyarak, kurslara katıldı. Oğlunun psikolojik ve sosyolojik gelişimi için de çaba harcayan Dilar, "Bu süre içerisinde elimden geldiği kadar çocuğum ile ilgilendim. Hiç yanından ayrılmadım. Bulduğum fırsatları ise gelişimi kitapları okuyarak değerlendirdim. Çocuk gelişimi ile ilgili açılan her kursa katıldım. Kendimi geliştirdim. Son olarak Gaziantep Büyükşehir belediyesi GASMEK’in açtığı Montesorri kursuna katıldım" ifadelerini kullandı.

Oğlu normale döndü

Dilar, oğlunun aksatmadığı tedavi sürecinde sürekli dua ettiğini söyledi. Oğlunun son 3 yıl fizik tedavi gördüğünü belirten fedakar anne, oğlunun tedavilere cevap vermesi sonucu hastalıkları yenmeye başladığını ifade etti. Oğlunun azmi ve kendisinin fedakarlıkları ile oğlunun tamamen iyileştiğini anlatan anne, "Çok zorlu süreç yaşadık. Bu süreç hem oğlumu bana, beni oğluma daha da bağladı. Umudumuzu yitirmedik, süreci tamamlayabilmek için pes etmedik. Allah, bana çocuğumu bağışladı. Çok şükür” diye konuştu.

Annenin fedakarlığı, oğlunun ise azmi olayı duyanların da takdirini kazandı. Anne oğul, biten tedavi sürecinin ardından ise hemen hemen tüm vakti birlikte değerlendiriyor.

Yorumlar (0)

Yorum Yaz