Whatsapp İhbar Hattı0537 893 2727

Ekonomist Çağlar Özbakır’dan piyasa değerlendirmesi

Ekonomist Çağlar Özbakır Türkiye ekonomisindeki gelişmeleri Mygaziantep.com’a değerlendirdi.

Ekonomist Çağlar Özbakır’dan piyasa değerlendirmesi
9 Ocak 2017 MyGaziantep

 

Özbakır “Yılbaşına kadar piyasaların kapalı olması/hacimlerin düşük olmasından kaynaklı çok fazla haraketlilik elde edemeyen majör pariteler, yılbaşından sonra  artan iştahla birlikte sert hareketler sergilemeye başladı. Türk lirası üzerinde özellikle Trupm sonrası oluşan olumsuz hava ve Fed’in sıkılaştırıcı bir politika izleyeceğinin sinyalini vermesi, Euro/dolar paritesinde doların güçlenmesi ile sonuçlandı. Daha öncede belirttiğimiz gibi dolar endeksi  kritik seviye 100,60 noktasıydı ve bu seviye aşıldıktan sonra tekrar geri çekildi fakat öngörüm olan 106 seviyesi bu yıl içerisindeki geçerliliğini korumaktadır.” dedi.

Özbakır dünya ekonomisindeki gelişmelerin ekonomiyi derinden etkileyeceğini belirterek “Sadece Amerikan ekonomisindeki bu etkiler bile gelişmekte olan ülkeleri özellikle içinde ülkemizin de olduğu ‘’kırılgan beşli’’ olarak adlandırdığımız ülkeleri kur açısından zor durumda bırakacaktır. Ticaret dengelerinde bozulmalara yol açacaktır

“Özellikle artan siyasi risk ve azalan güven ekonomimizi ciddi şekilde etkilemekte” diyen Özbakır “Daha öncede söylediğimiz gibi 3,64 seviyesi dolar kuru için önemli bir seviyeydi ve şuan bu noktayı test ediyor ve muhtemelen daha üst seviye olan 3,68-70 seviyelerinden tekrar bir geri çekilme yaşayacaktır. Fakat her geri çekilmeden sonra daha güçlü atak yaptığını da unutmamamız gerekir” diyerek doların yükseleceği sinyalini verdi.

 

Yorumlar (0)

Yorum Yaz