Whatsapp İhbar Hattı0537 893 2727

Cemil Alevli Koleji sertifika töreni

Gaziantep Kolej Vakfı Cemil Alevli Kolejinde IB CAS programı kapsamında yürütülen Türkçe etkileyici okuma yazma ve spor etkinlikleri tamamlandı...

Cemil Alevli Koleji sertifika töreni
13 Şubat 2017 İHA

Gaziantep Kolej Vakfı Cemil Alevli Koleji öğrencileri ile Mehmet Emin Zekiye Üstünel Ortaokulu 7. sınıfta eğitim ve öğretim gören öğrencilerinin ortaklaşa yürüttüğü IB CAS programı kapsamında yürütülen Türkçe etkileyici okuma yazma ve spor etkinlikleri tamamlandı.

Gaziantep Kolej Vakfı Cemil Alevli Koleji öğrencileri ve Mehmet Emin Zekiye Üstünel Ortaokulu 7. sınıf öğrencileriyle sürdürülen IB CAS programı kapsamında sertifika töreni düzenlendi. Düzenlenen törende programa katılan ve Mehmet Emin Zekiye Üstünel Ortaokulu öğrencilerine sertifikaları verildi. Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan GKV Özel Liseleri Müdürü İsmet Tiryaki kardeş okullarla yürütülen ortak çalışmalardan olumlu sonuçlar aldıklarını ifade ederek, "Uluslararası Bakalorya programını takip eden Gaziantep Kolej Vakfı Cemil Alevli Lisesi CAS programları kapsamında birçok sosyal sorumluluk, proje ve aktiviteler yürütmektedir.

 

IB diploma programı içeriğinde önemli bir yer tutan CAS (Toplum, Eylem, Hizmet) bölümü Cemil Alevli öğrencilerinin farkındalık, spor ve sosyal hizmet alanlarında etkinlikler düzenleyerek projelerde gönüllü olarak yer almalarını zorunlu kılmaktadır. Okulumuz her yıl CAS programı kapsamında sosyal sorumluluk ve toplum hizmeti adına bir kardeş okul belirleyip İngilizce JMUN, Türkçe etkileyici okuma yazma ve farklı spor faaliyetleri ile programı yürütmektedir. GKV Cemil Alevli öğrencilerimiz ile bu yılki kardeş okulumuz olan Mehmet Emin Zekiye Üstünel Ortaokulu 7. sınıf öğrencilerinden oluşan 25 kişilik grup her çarşamba 15.00-16.30 saatleri arasında programı devam ettirmektedir.

Birinci dönem itibarıyla toplam 40 saati tamamlayan Cemil Alevli 10-11 IB öğrencilerinin ve programa katılan 25 öğrencinin sertifikaları Mehmet Emin Zekiye Üstünel Ortaokulu Müdürü Ahmet Yaşar ve okul idarecilerinin de katılımıyla öğrencilere törenle takdim edilmiştir. Ayrıca LÖSEV’de gönüllü yer alan öğrencilerimiz, kardeş okul öğrencilerine de LÖSEV rozeti takarak onları gönüllü üyeler yapmış ve onlardan kendi okullarında da LÖSEV faaliyetlerini uygulama sözünü almışlardır. Kurumlar arasında ki ilişkinin gelişmesi, öğrencilerin bir birlerini tanıması ve ortak paydalarla buluşarak birlikte yararlı etkinlikler gerçekleştirmesi için bu tür çalışmalar önemlidir. Önümüzdeki süreçte de böyle projelerimiz devam edecektir” dedi.

Yorumlar (0)

Yorum Yaz