Whatsapp İhbar Hattı0537 893 2727

Talha Uğurluel'den "Selamlık Sohbetler" konferansı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından her ay düzenlenen “Selamlık Sohbetler” adı altındaki konferansta bu kez Yavuz Sultan Selim’in hayatı ve padişahlık dönemi anlatıldı...

Talha Uğurluel'den "Selamlık Sohbetler" konferansı
13 Ocak 2017 İHA

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından her ay düzenlenen “Selamlık Sohbetler” adı altındaki konferansta bu kez Yavuz Sultan Selim’in hayatı ve padişahlık dönemi anlatıldı.

Tarih Araştırmacısı Talha Uğurluel tarafından Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa vatandaşlar da ilgi gösterdi. Yavuz Sultan Selim’in Amasya’da dünyaya geldiğini, babasının Sultan II. Beyazid olduğunu belirten Uğurluel, İstanbul Üniversitesi’nin önünde külliyesinin ve camisinin olduğunu söyledi. Külliyenin ve caminin tam bir Osmanlı mimarisi ile yapıldığını aktaran Uğurluel, Yavuz Sultan Selim’in Osmanlı Devleti’ne birçok bölgede toprak kazandırdığını kaydetti. Diğer Osmanlı padişahları ile Yavuz Sultan Selim arasında kıyaslamalar da yapan Talha Uğurluel, Memlükler ve Akkoyunlular Devletleri’nin güçlü olduğu bir dönemde Yavuz Sultan Selim Han’ın Osmanlı Devletini yönettiğini ve bu güçlü devletlere karşı önemli mücadeleler verdiğini kaydetti.

Program sonrası Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Uğurluel’e teşekkür ederek programa katkılarından dolayı Gaziantep’e özgü bakır ve kitap hediye etti.

Yorumlar (0)

Yorum Yaz