Whatsapp İhbar Hattı0537 893 2727

MHP’li Taşdoğan’dan gündem değerlendirmesi

MHP Gaziantep il başkanı Ali Muhittin Taşdoğan, gündemi değerlendirdiği basın toplantısında Şırnak Uludere’deki helikopter kazasında şehit olan askerlere rahmet ailesine sabır diledi...

MHP’li Taşdoğan’dan gündem değerlendirmesi
1 Haziran 2017 İHA

MHP Gaziantep il başkanı Ali Muhittin Taşdoğan, gündemi değerlendirdiği basın toplantısında Şırnak Uludere’deki helikopter kazasında şehit olan askerlere rahmet ailesine sabır diledi.

İl Başkanı Taşdoğan, parti binasında yaptığı gündem değerlendirmesinde, öncelikle Şırnak Uludere’deki helikopter kazasını hatırlatarak, "Ramazan’ın bu manevi havasını cennet bahçesine çeviren, Dün helikopterimizin düşmesi sonucu şehit olan 13 kahramanımıza ve operasyonlarda dün şehit olan 3 kahramanımıza Allah’tan rahmet dileriz. Kederli ailelerine sabırlar temenni ederiz. Milletimizin başı sağ olsun. Vatan sağ olsun. Bunun son şehit haberi olmasını dilerim. Terörün her çeşidine adı ne olursa olsun her türüne ve onları destekleyenlere lanet olsun" dedi.

Buğday fiyatlarının açıklanması

Taşdoğan, Gaziantep’te başlayan buğday hasadı ve bununla beraber buğday fiyatlarının açıklanmamasına ilişkin konuşmasında ise "Gazi şehrimizin bazı köylerinde de buğday hasadı başlamış durumdadır. Fakat henüz buğday fiyatları açıklanmamıştır. Fiyat açıklaması her yıl olduğu gibi bu yılda gecikmiştir. Bu durum da çiftçilerimizi zor durumda bırakmaktadır“şeklinde konuştu. MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya’nın konuyla alakalı Gıda ve Tarım Bakanına soru önergesi verdiğini hatırlatan Taşdoğan, "Buğday taban fiyatının bu yıl zamanında açıklanabilmesi için bir çalışma yapılmakta mıdır? Buğday taban fiyatının hesabında girdi maliyetlerinin artışı dikkate alınacak mıdır? Her hasat döneminde buğday ithalatına neden izin verilmektedir? Sorularının cevabı çiftçimize rahat nefes aldıracaktır. Hem taban fiyatları geç açıklanıyor hem de hasat döneminde buğday ithalatına izin veriliyor. Bu durum çiftçilerimiz adına oldukça ciddi ve kaygı vericidir. Bu iki yanlışın acilen düzeltilmesi çiftçimizin mağduriyetinin giderilmesi gerekmektedir. Gerek üretim potansiyeli, gerek sağladığı katma değer ve gerekse tüm istihdamın yaklaşık yüzde 20’sini karşılayan, 5 milyon çalışan sayısı ile ülke ekonomisinin bel kemiği olarak görülen tarım sektörüne ivme kazandırmak için gereken her şey yapılmalıdır. Çiftçimize destek olarak bu konudaki önerimiz. MHP’nin projesi olan esnafın ticari araç alımlarında ÖTV’yi, gübrede KDV’yi kaldıran siyasi iktidar, yine MHP’nin projesi olan çiftçinin kullandığı akaryakıtta da ÖTV ve KDV’yi kaldırmalıdır" ifadelerini kullandı.

"Gaziantepspor şehrimiz ile birlikte bir alt lige düşmüştür"

Gaziantepspor’un Süper Toto Süper Lig’ten düşmesini de değerlendiren Taşdoğan, Gaziantepspor’un sahipsiz bırakıldığını belirterek, "Bir takım hırslar ve kızgınlıkları yüzünden şehrimizin takımı ile birlikte şehrimizi de bir alt lige düşürmeyi başarmışlardır. Başkan ve yönetimi seviyor ya da sevmiyor olabiliriz ama bu şehrin takımı kimsesiz bırakılmamalıydı. Tabi artık kelimeler kifayetsiz şimdi herkes şapkasını önüne alıp bu duruma düşürülen Gaziantepspor’u layık olduğu lige tekrar döndürmek için çaba göstermelidir" diye konuştu.
Taşdoğan, başarılı bir sezon geçiren Gaziantep Basketbol takımını tebrik etti.

Yorumlar (0)

Yorum Yaz