Whatsapp İhbar Hattı0537 893 2727

Halıcılar Çin seferinde

Halıcılar 21-23 Mart arasında Çin’de düzenlenecek “Domotex Asia/China Yer Döşeme ve Halı Fuarı”na adeta çıkarma yapacak...

Halıcılar Çin seferinde
18 Mart 2017 İHA

Dünyanın farklı coğrafyalarına halı ihraç eden sektör temsilcileri, halıya yönelik bütün organizasyon ve fuarları da kaçırmıyor. Halıcılar 21-23 Mart arasında Çin’de düzenlenecek “Domotex Asia/China Yer Döşeme ve Halı Fuarı”na adeta çıkarma yapacak.

Avrupa’dan Asya’ya, Ortadoğu’dan Afrika’ya kadar farklı kıtalara halı seren Gaziantepli halıcılar, ürünlerini daha çok pazara ulaştırmak için mücadele ediyor. Halıcılar bu kapsamda 21-23 Mart arasında Çin’de düzenlenecek “Domotex Asia/China Yer Döşeme ve Halı Fuarı”na çıkarma yapacak. “Makine Halısında Sürdürülebilir Liderlik” adlı Ur-Ge projesi kapsamında 20’den fazla firma ve yaklaşık 30 kişilik heyet Çin’de halı zirvesine katılacak.
Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Kaplan, fuara ilişkin yaptığı açıklamada, dünyanın en kalabalık nüfusuna sahip Çin’in aynı zamanda önemli bir pazar olduğunu söyledi.

Çin’in en büyük şehri Şanghay’da gerçekleştirilecek fuarın sektörün hedef belirlemesi için de önemli olduğuna dikkati çeken Kaplan, “Çin pazarında etkin olmamız için ‘Domotex Asia/China Yer Döşeme ve Halı Fuarı’nı önemsiyoruz. Fuar, Asya-Pasifik bölgesinin en büyük ve dünyanın ikinci büyük yer kaplamaları fuarı olarak öne çıkıyor. Shanghai New International Exhibition Centre’da 140 bin metrekarelik alanda kurulan fuara, 2015 yılında 38 ülkeden bin 275, 2016’da 40 ülkeden bin 303 firma ürün sergiledi. Fuarda halı ve kilimler, ahşap ve laminant kaplamalar, yer kaplama makineleri, temizlik ve bakım teknolojileri, dayanıklı ve sanayi kaplamaları sergilenecek. Ayrıca resmi rakamlara göre, fuarı 2015 yılında 46 bin 115, 2016’da da 50 bin 398 profesyonel ziyaretçi kaydı alındı.”

Fuarda açılacak stantlarda yeni ürünlerin tanıtımını yapacaklarını belirten Kaplan, bu nedenle bu fuarı çok önemsediklerini dile getirdi.
“Üretimde ve ihracatta ki liderliğimizi korumak zorundayız”

Geçen yılın halı ihracatı rakamlarına değinen Kaplan, 2016 yılında Türkiye’nin halı ihracatını sırtlayan Gaziantep’in 171 ülkeye halı ihracatı gerçekleştirdiğini, 2017 yılında da bu rakamların üzerinde bir rakama ulaşmasını planladıklarını ve hedeflerini bu doğrultuda oluşturduklarını belirterek “Halı üretiminde de ihracatında da lideriz. Bu fuarlarla hem üretimi hem de ihracatı artırmak istiyoruz. Sektör temsilcilerimiz üretimde yeniliğe ve araştırmaya çok önem veriyor. Bu da ihracatımıza artı değer katıyor. Makine halısında liderliğimizi sürdürmemiz için bu fuarları çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Sektör temsilcilerimiz de bu gerçeğin farkında olduğu için ellerinden gelenin en iyisini yapmaya devam ediyor” dedi.

Mayıs 2017’de halı dünyasının gözü Gaziantep’te olacak

Önümüzdeki aylarda halı ihracatında önemli bir artış yaşanmasını umduklarını da vurgulayan Kaplan, Çin’de fuara katılacak sektör temsilcilerini Mayıs ayında Gaziantep’te düzenleyecekleri “Domotex Turkey Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı”na davet edeceklerini kaydetti.

Farklı ülkelerde düzenlenen halı fuarlarını yakın takibe aldıklarını anlatan Kaplan, Kanada, Almanya ve Çin’de gerçekleştirilen fuarların kendileri için ayrı bir öneme sahip olduğunu sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)

Yorum Yaz