Whatsapp İhbar Hattı0537 893 2727

GAÜN’de “İntramedüller çivilemede ileri cerrahi teknikler” toplantısı

“İntramedüller Çivilemede İleri Cerrahi Teknikler” konulu bölgesel eğitim toplantısı Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Oditoryumu’nda gerçekleştirildi.

GAÜN’de “İntramedüller çivilemede ileri cerrahi teknikler” toplantısı
13 Kasım 2017 İHA

Gaziantep Üniversitesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği ve Türkiye Ortopedi Travmatoloji Birliği Derneği (TOTBİD) Ortopedik Travma Şubesi işbirliğinde “İntramedüller Çivilemede İleri Cerrahi Teknikler” konulu bölgesel eğitim toplantısı Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Oditoryumu’nda gerçekleştirildi.


Çeşitli travmalara bağlı yaralanmalar karşısında yapılacak müdahaleler ve tedavi konuları ile ilgili fikir alış verişinin bulunulduğu toplantının açılış konuşmasını yapan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, "Tıp gelişiyor, ben aynı zamanda Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon hekimiyim. Birçok ortak alanımız var. Sizlerle bütüncül halde çalıştığımızda, sizin cerrahi ustalığınız bizim rehabilitasyonumuzla birleşince mükemmel sonuçlar elde edebiliyoruz. Tıpta çok büyük yenilikler oluyor, cerrahi prosedürlerde de aynı yenilikler söz konusu. Her yeniliğin avantajları ve dezavantajları olabiliyor. Bugün bu toplantıda bu avantaj ve dezavantajlar konuşulacak” dedi.

"Biz gücümüzün farkındayız"

Gaziantep’in bir tarih şehri, aynı zamanda gastronominin başkenti, misafirliğin ve hoşgörünün de kalesi olduğunu vurgulayan Rektör GÜR, “Gaziantep’te Yaklaşık 480 bin Suriyeli misafirlerimizi ağırlıyoruz. İhracatta da çok önemli bir şehiriz. Üniversite anlamında da çok önemli bir konuma sahibiz” dedi. Gaziantep Üniversitesi’nin yaklaşık 4 bini dünyanın 108 ülkesinden olmak üzere 53 bin öğrencisiyle uluslar arası bir üniversite olduğunu kaydeden Rektör Gür, "US News’in 2017 verilerine göre Gaziantep Üniversitesi dünyadaki 20 binin üzerindeki üniversite arasında 876’ıncı sırada. Türkiye’deki üniversiteler arasında ise 14. sıradayız. Biz gücümüzün farkındayız. Vatan millet bütünlüğü adına teröre lanet adına bu şehirde her dakikayı dolu dolu yaşıyoruz. Kimsenin bu vatanla oyun oynamaya cesaret etmesine izin vermiyoruz. Sizlerden ricam bu bölgeleri ihmal etmeyin. Gaziantep Üniversitesinde 3 bin 800 kişi kapasiteli kongre yapabilme imkanlarımız mevcut. Sadece geçen yıl 484 bilimsel ve sanatsal içerikli aktivite yaptık” şeklinde konuştu.

Ortopedik travma şubesi başkanından teşekkür

Ortopedik Travma Şubesi Başkanı Prof. Dr. Hakan Özdemir ise Gaziantep Üniversitesi’ne teşekkürlerini sunarak, "Ortopedik Travma Şubesi’nin 2017-2018 dönemindeki 3. Toplantısında yine Gaziantep’teyiz. Ortopedik Travma Şubesi için Gaziantep komşu kapısı gibi oldu. Bugün burada İntramedüller Çivileme hakkında konuşacağız. Herkese faydalı bir toplantı diliyorum ve yeniden Gaziantep Üniversitesi’ne teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Travmalara bağlı yaralanmalar önem arz ediyor

GAÜN Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Orhan Büyükbebeci, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür başta olmak üzere, Ortopedik Travma Derneği’nin yöneticilerine de desteklerinden dolayı teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “Gaziantep üniversitesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği ve TOTBİD Ortopedik Travma Şubesi’nin birlikte düzenlediği bu toplantıda ülkemizin travma konusunda tecrübeli hocaları bir araya geldi.

Gaziantep bölgesinin yanı sıra yakın illerden de birçok uzman hekimin katıldığı bu toplantıda tedavi konuları üzerine dünyadaki ve ülkemizdeki yeni gelişmeleri içeren konulara değineceğiz. Çeşitli travmalara bağlı yaralanmalar ülkemizin sağlık sorunlarından belki de en önemlisi olmaya devam etmektedir. Çeşitli fikir alış verişlerinde bulunacağımız bu toplantıya katılan herkese teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerine yer verdi.
“İntramedüller Çivilemede İleri Cerrahi Teknikler” konulu bölgesel eğitim toplantısına Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Zeki Çelen, Gaziantep Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Suat Zengin, Gaziantep Üniversitesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı hekimleri, Türkiye Ortopedi ve Travmatoloji Birliği Derneği üyeleri ve çevre illerden birçok uzman hekim katıldı.

Yorumlar (0)

Yorum Yaz