Whatsapp İhbar Hattı0537 893 2727

Sanayi Üretimi Eylül’de Yüzde 10.4 Oranında Arttı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan Sanayi Üretim Endeksi Eylül ayı verilerinin; sevindirici ve ekonomik gelişimi göstermesi açısından önemli olduğunu söyledi.

Sanayi Üretimi Eylül’de Yüzde 10.4 Oranında Arttı
9 Kasım 2017 MyGaziantep

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu,  Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan Sanayi Üretim Endeksi Eylül ayı verilerinin; sevindirici ve ekonomik gelişimi göstermesi açısından önemli olduğunu söyledi.

Konukoğlu, takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksinin, eylülde geçen yılın aynı ayına göre yüzde 10,4, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretiminin ise eylülde, ağustos ayına göre yüzde 0,6 arttığına vurgu yaptı.

Sanayi üretimi artışının güçlü büyümenin en önemli özelliği olduğuna dikkati çeken Konukoğlu, Ar-Ge ve Ür-Ge’ye önem verildikçe, markalaşma yolunda adımlar arttıkça ve bölge ülkeleri başta olmak üzere, küresel anlamda belirsizlikler giderildikçe sanayi üretimi rakamlarının daha da yükseleceğini kaydetti.

Konukoğlu, Hükümetin yatırımları artırma ve ihracatı desteklemeyi öngören çaba ve desteklerinin, bu artışta önemli rol oynadığını sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)

Yorum Yaz